AKDENİZ MECLİSİ’NDE ORTALIK YİNE KARIŞTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİ’NDE ORTALIK YİNE KARIŞTI


 

Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı birinci oturumunda 2022 yılı bütçesi ile ilgili teklif görüşüldüğü sırada HDP’li Yıldırım Akpınar’ın “Meclisin sol tarafından muhalefet grubu var. Bu tarafta da cumhur ittifakını oluşturan Ak Parti ve MHP üyeleri var. Birde Mustafa Gültak, Aydın Engin, Tufan Nenni’den oluşan, biz diğerleri ile değil de kendi başımıza burayı yönetiriz diyen bunların dışında bir grup var” sözleri üzerine meclis karıştı. Meclis üyelerinin birbirlerinin üzerine yürümesi üzerine oturuma 10 dakika ara verildi.

Hediye Eroğlu 

Akdeniz Belediye Meclisinin Ekim ayı birinci oturumunda ortalık yine gerildi. Bölücülük tartışmasının yaşandığı mecliste meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

2022 Mali Yılı bütçesi ile ilgili teklifin görüşülmesi sırasında söz alan Emek Partili Hali Kara, bütçe ile ilgili eleştirileri dile getirerek Kadın ve Aile Müdürlüğü başta olmak üzere bazı müdürlüklerin bütçesinin azaltıldığını söyledi. AKP’li Aydın Engin ise Kara’ya tepki göstererek kendisinde bir panik havası gördüğünü kaydetti. Engin, “Bu eleştirilerinizi bugün söylemeye gerek yok. 15’indeki meclis toplantısında dile getirirsiniz” şeklinde konuştu.

HDP’li Yıldırım Akpınar ise gündem gereği meclis üyeleri konuşmasının doğal olduğunu söyledi.

Burada emme basma tulumba gibi el kaldırma indirmeye gelmediklerini ifade eden Akpınar, “Konuşacağız bu bizim hakkımız. Gündem üzerinde meclis üyelerinin konuşma hakkı var. Bu meclisin sol tarafından muhalefet grubu var. Bu tarafta da Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve MHP üyeleri var. Birde Mustafa Gültak, Aydın Engin, Tufan Nenni’den oluşan, biz diğerleri ile değil de kendi başımıza burayı yönetiriz diyen bunların dışında bir grup var” ifadelerini kullandı.

Araya giren MHP’li Tufan Nenni ise Akpınar’a tepki göstererek ‘Terbiyesizlik yapma kim kimi yönetiyormuş” dedi.

Akpınar ise Tufan Nenni’yi işaret ederek “Geçen mecliste bu adam ortayı nasıl karıştırdı gördünüz” ifadesini kullandı.

Akpınar’a tepki gösteren Başkan Gültak, “Yıldırım hocam sizi söylediğiniz sözler nedeniyle kınıyorum. Siz beni bir şeyle itham ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

Akpıhar ise Nenni’ye doğru yönelerek “Kendi İstiklal Marşı söylemeyi bilmez çıkıp istiklal Marşı söylesin” diyerek kürsüye davet etti.

Akpınar ile Nenni arasında sözlü sataşma yaşanırken Gültak, “Yıldırım beyi kınıyorum. Her şey güzel giderken bir senaryo yazdı. Senaryo yazmayın. Yılrdırım bey. Siz bölücülük yaptınız. Siz bu işleri iyi yapıyorsunuz. Siz bu işleri iyi beceriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bu sırada meclis üyeleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. HDP’li meclis üyesi Akpınar bölücülük yapıldığını söylerken Başkan Gültak ise asıl bölücülüğü siz yapıyorsunuz diyerek tepki gösterdi.

Meclise 10 dakika ara verildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA