“SATIN ALMA, SAHİPLEN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SATIN ALMA, SAHİPLEN”


 

Mersin Kent Konseyi Hayvanları Koruma gününde vatandaşları barınaktaki hayvanlardan birini sahiplenmeye davet etti.

Haber Merkezi

Mersin Kent Konseyi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

İnsanlığın geleceğinin hayvanların korunması ve varlıklarının devam etmesiyle doğru orantılı olduğu vurgulanan açıklamada, bu tespitin bile hayvanların korunmasına ve kollanmasana dair çok önemli sebep olduğu ifade edildi.

 

“CANLILARIN YAŞAM HAKKINA SAYGI DUYALIM”

Dünya Hayvanları Koruma Federasyonunun 1931 yılında Floransa’da toplanarak, dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere, 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara karşı merhametli davranmak, iyi koşullarda beslenmelerini sağlamak ve bu alanda toplumsal duyarlılığı arttırmaya dönük farkındalık yaratmaktır” ifadelerini kullanıldı.

Ülkede hayvanlara karşı şiddet uygulamalarının gittikçe arttığına dikkat çekilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:  “Gün yoktur ki, hayvanlara karşı şiddet haberleri basında yer almasın! Bu ve buna benzer sorunların ortadan kalkması için topyekün bir seferberlik gerekmektedir. Toplumda bilinç değişikliği ve farkındalık yaratmak üzere okullar, iş yerleri, STK’lar ve camilerde konu, çarpıcı ve sarsıcı cümlelerle anlatılmalıdır.

 

“HAYVANLAR POTANSİYEL TEHLİKE OLARAK GÖRÜLMEMELİ”

Hayvanlar potansiyel tehlike olarak değil, eko-sistem koruyucuları olarak görülmelidir. Dünya üzerinde arıların yok edilmesiyle insan ırkının birkaç yıl içinde yok olabileceği gerçeği asla unutulmamalıdır.

Hayvanlara ait yaşam alanlarının, ormanların tahrip edilmesi ile yaban hayatının yok oluşa sürüklenmesinin önüne geçilmelidir. Kürkü ve postu için yapılan hayvan katliamına son verilmelidir.

 

“EGZOTİK HAYVANLARIN GİRİŞİ ÖNLENSİN”

Ülkemize kaçak olarak bavul içinde gelen yavru kedi, köpek ve egzotic hayvanların girişi önlenmeli, ruhsatsız ve kaçak olarak üretim ve satış yapan iş yerleri derhal kapatılmalıdır.  4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde altını çizmek istediğimiz bir konu da, ilgili kuruluşların bütün çabalarına rağmen artış gösteren sokak hayvanları konusudur. Bu nedenle halkımızı Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan bir köpek veya bir kedi sahiplenmeye davet ediyoruz. Ve diyoruz ki: ‘’Satın alma, sahiplen’’


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA