MERSİN’DE MÜSİLAJ TEHLİKESİ NE BOYUTTA? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE MÜSİLAJ TEHLİKESİ NE BOYUTTA?


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Akdeniz’deki müsilaj sorununa ilişkin sorularına yanıt istedi.

Önergesinde ciddi bir çevre felaketi olan ve ekosistemi tehdit eden müsilajın geçtiğimiz aylarda Marmara Denizinde devasa boyutlara ulaştığını söyleyen Kurtulan, “Yüzeyde temizlik çalışmaları yapılsa da uzmanlar derinlerdeki müsilajın halen var olduğunu, önlem alınmadığı müddetçe daha da yoğunlaşacağını ifade etmektedir. Mersin’de de müsilajın küçük koy ve körfezlerde risk oluşturmaya başladığı uzmanlarca açıklanmıştır. Önlem alınmadığı ve eylem planları devreye sokulmadığı takdirde kentte büyük bir çevre sorunu yaşanacağının uyarısını yapan uzmanlar Mersin’in risk altında olduğuna dikkat çekmektedir.

Bu bağlamda; Mersin’de müsilaj görülen alanların tespitine yönelik çalışma yapılmış mıdır? Kentin hangi bölgelerinde müsilaj tespit edilmiştir?

Akdeniz’de müsilajın temizlenmesine yönelik başlatılan çalışmalar nelerdir? Hangi bölgelerde temizlik çalışmaları başlamıştır?

Akdeniz’de müsilajın artmasını engellemek için ne tür tedbirler alınmıştır?

Marmara, Ege ve Akdeniz’de görülen müsilajın tamamen temizlenmesine yönelik eylem planı var mıdır? Varsa eylem planının içeriği nedir?” sorularına yanıt istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA