MERSİN’DE KUŞLARA YARDIM SEFERBERLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KUŞLARA YARDIM SEFERBERLİĞİ


 

Mersin’in Silifke ilçesinde tellere çarpıp yaralanan flamingo ve aç kalıp uçamayan şahin için vatandaşlar seferber oldu. Yaralı flamingo ve şahin tedavi altına alındı.

Mersin’in Silifke ilçesinde tellere çarpıp yaralanan flamingo ve aç kalıp uçamayan şahin için vatandaşlar seferber oldu. Yaralı flamingo ve şahin tedavi altına alındı.

Göksu Deltası'nda vatandaşlar, göç etmesi gerektiği halde yerde yatan ve uçamayan bir flamingo buldu. Tellere çarpıp ayağı ve boynundan yaralandığı belirlenen flamingoyu vatandaşlar veterinere götürdü. Göksu Deltası'nda ayrıca uçamayan bitkin halde bir şahin de vatandaşlar tarafından veterinere götürüldü. Flamingo ve şahinin veteriner kliğinde tedavisi sürüyor.

Veteriner Hekim Lokman Eren, Göksu Deltası'nda allı turna olarak bilinen ve koruma altındaki flamingo ve şahinin yaralı olarak bulunduğunu belirterek, “Flamingolar Göksu Deltası'nı göç hattı olarak kullanmaktadırlar. Bu bölgede hem koruma altında hem de zaman zaman göç bölgesi olduğu için göçüp gitmektedirler. Flamingo yavru olduğu için elektrik tellerine çarpıp yere düşmüş. Duyarlı vatandaşlarımız bunu alarak bize getrdiler. Tedavisi ve beslenmesini yaptık. Flamingomuzu doğal yaşama bırakacağız. Şahinimiz ise yine Göksu Deltası'nda bulundu. Sıcaklardan dolayı yeterli beslenmeyi yapamamış, güçsüz durumda bize getirildi. Gerekli vitamin takviyelerini yaptık. Tedavisini tamamladık. Şahinimizi de doğal yaşama bırakacağız” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA