YÜKSEL ÇELİK’İN MECLİS ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜKSEL ÇELİK’İN MECLİS ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ


 

MHP’den seçilen ancak istifa edip CHP’ye geçtikten sonra buradan da istifa edip bağımsız kalan Yüksel Çelik’in, Gülnar ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği düşürüldü. Kararın siyasi olduğunu ifade eden Çelik yargıya başvuracağını söyledi.

Hediye Eroğlu

Gülnar ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi Yüksel Çelik’in üyeliği Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatasını iptal etmesi üzerine düşürüldü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Gülnar’a Cumhur ittifakının belediye başkan adayı olarak gösterilen Yüksel Çelik’in adaylığı yargıya takılmıştı. Çelik aldığı bir cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine Çelik’in adaylığı geri çekilerek şu anki belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar aday gösterilmişti. Yüksel Çelik ise yine MHP kontenjanından Gülnar ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi seçilmişti. Seçildikten sonra yaşadığı sorun nedeniyle partisinden istifa eden Çelik, daha sonra geçtiği CHP’den de istifa ederek bağımsız kalmıştı.

 

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ

Gülnar Kaymakamlığı ve CİMER’e yapılan bir şikayeti incelemeye alan Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine Mersin İli Gülnar İlçesi Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Yüksel Çelik'in 31.03.2019 tarihi itibariyle seçilme yeterliliğine sahip olmaması nedeniyle oy birliği ile mazbatasının iptaline karar verdi. Karar Gülnar Belediye Başkanlığı’na tebliğ edildi. Çelik’in yerine MHP’den yedek üye olarak seçilen ve ilk sırada bulunan  Zeliha İpek Gökulu görevlendirildi. Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinden de düşürülen Çelik’in buradaki yerine ise Hümmet Büyük atandı.

 

ÇELİK: “MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIM”

Çelik Haberci Gazetesine yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi. Meclis üyeliğinin Valiliğin onayı ile Danıştay tarafından düşürülebileceğini anlatan Çelik, “TCK 53/1’e girdiğinizde B maddesinde seçme ve seçilmeyi Anayasa Mahkemesi 2014 yılında bozdu. TCK 53/1’de bazı maddeleri uygulayamazlar. Gülnar Kaymakamlığı ve CİMER’e şikayet ediyorlar. Bizi hakim düşürüyor. Bizi düşüremezler. Öyle bir yetkileri yok. Meclis üyelerinin milletvekillerinin düşürülmesi Valiliğin komisyonunun onayı Danıştay’ın onayı ile olur. Yaptıkları uygulama yanlış. Ben idare mahkemeye başvuracağım. 20 gün sonra geri dönerim. Daha önce Gülnar Belediye meclis üyeliğimi düşürmüştü mahkemece geri döndüm. Yine geri dönerim” şeklinde konuştu.

 

“CEZA ALDIĞIM MADDE SEÇME SEÇİLMEYE ENGEL DEĞİL”

Hastane müdürüne tokat attığı için TCK 53/1’e göre ceza aldığını hatırlatan Çelik, “TCK 53/1’in B maddesinin seçme seçilmeye engel olmasına Anayasa Mahkemesi 2014 yılında bozdu. İptal etti. TCK 53’e göre ne kadar ceza alınırsa alınsın seçme seçilmeye engel değildir hükmü var. Birde benim cezamın infazı gerçekleşti. Bana geçen yıl tebligat geldi. İnfazım yapıldı. İnfaz sürem bitti” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASİ OPERASYON YAPILIYOR”

Verilen kararın siyasi olduğunu ve siyasi bir operasyon yapıldığını iddia eden Çelik şunları söyledi: “CHP’yi destekledim diye bunlar yapılıyor.  31 Mart 2019 seçimlerinde MHP’den aday olmuştum. Seçilmeme engel olmamasına rağmen partimiz zarar görmesin diye feragat ettik. Sonra meclis üyesi yazdılar. Şu anki belediye başkanı ben seninle çalışmam dedi. Bizde bunun üzerine Büyükşehir’de Hamit Tuna’ya mecliste kendimize ilçe belediyesinde CHP’ye vereceksiniz dedik. 20 yıldır AK Parti Gülnar merkezde genelde birinci. 20 yıldırda ilçe merkezinde MHP birinci. Gülnar merkezde ben ters çalıştım. 2’si bir oldu. Ben CHP’yi 300 farkı ile Gülnar merkezde birinci yaptım. Bu siyasi bir olay. Elimle teslim ettiğim belediye başkanlığını  2024’te bana elleriyle teslim edecekler. Hodri meydan diyorum. Meclis üyeliğim düşse ne olur düşmese ne. Ben bu memlekette 2 dönem il genel meclis üyeliği 2 dönem Büyükşehir meclis üyeliği yapmışım. İlçe başkanı yapmışım. Cumhur ittifakının adayı olmuşum. Bu siyasi çekişmedir. Herkesin yolu açık olsun. Benim düşürülmeme Danıştay karar verebilir. Yetki Danıştay’da.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA