ECZACILARDAN ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ECZACILARDAN ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ATAĞI


 

Genel Kurul yaparak sandık başına giden Mersin Eczacı Odası, örgütlü mücadelenin öne çıkacağı yeni bir sürecin startını vermiş oldu. Seçimlerde başkanlık görevine Özgür Sağır’ın devam ettiği oda yönetiminde bu dönem yeni isimler de dahil oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Eczacı Odası, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü’nde Genel Kurula gitti. Genel Kurul Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Özgürlük Salonunda yapılan etkinlikte oy kullanma işlemi ise oda binasında gerçekleştirildi.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurula, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Tarkan Bir, Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi de katıldı.

 

982 ECZACI SANDIK BAŞINA GİTTİ

Mevcut Başkan Özgün Sağır başkanlığındaki tek liste ile yapılan seçimlerde 982 üye ile seçime gidildi. Pandemiye rağmen katılımın yüksek olduğu seçimlerde Başkan değişmezken yönetim ve diğer kurullarda farklı isimler görev aldı.

2019 yılında başkanlık koltuğuna oturan ve haftasonu yapılan seçimlerde güven tazeleyerek başkanlık görevine devam eden Özgün Sağır, üyelerine pandemiye rağmen genel kurula gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, “Pandemide sektörümüz tüm ülkede olduğu gibi zorlu bir süreç geçirdi. Bu sürecin sonunda kayıplarımıza karşı eczacıların kazanımları ile ilgili yoğun çabanın sarf edilmesi gereken yeni bir döneme giriyoruz. Örgütlülüğünün önemine dikkat çekilen bir dönem olacak. Çünkü örgütlü mücadeleye karşı ülkemizde maalesef kabul edilemez düzenlemeler söz konusu.

15 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 5 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Devlet Denetleme Kurulu’nun yetkileri genişletilmiş, meslek örgütleri, sendikalar, kamu yararı için kurulan dernek ve vakıflarda inceleme, araştırma ve denetleme yapma yetkisine, idari soruşturma yetkisi de eklenmişti. 20 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Devlet Denetleme Kurulu’nun yetkileri kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri, sendika, dernek ve vakıfların her türlü ortaklık ve iştiraklerini de kapsayacak şekilde bir kez daha genişletilmiştir.

 

“ANAYASAL HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞI İLE BAĞDAŞMAMAKTA”

Yapılan bu değişiklik ne yazık ki anayasal hukuk devleti anlayışı ile bağdaşmamakta, demokratik toplum düzeninin vazgeçilmez unsurları olan kamu kurumu niteliğinde meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının işleyişine denetleme yetkisini aşan şekilde müdahale imkânını beraberinde getirmektedir. Diğer yandan Anayasa’nın kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını düzenleyen 135. Maddesi çerçevesinde söz konusu birliklerin idari ve mali denetimine ilişkin kuralların ancak kanunla düzenlenebileceği güvence altına alınmıştır.  Kanunla düzenlenebilecek bir alanın kararname ile düzenlenmesi Anayasamıza göre mümkün gözükmemektedir.

 

Bu doğrultuda kamusal-toplumsal yararı her şeyin üstünde tutan, Anayasa ile güvence altına alınmış meslek örgütlerinin bağımsızlığına ve demokratik işleyişine zarar verme riski doğuran bu düzenlemeden vazgeçilmelidir” denildi” dedi.

 

AŞI ÇAĞRISI

Pandemi döneminde sağlık sektöründe çok ciddi kayıplar verildiğini belirterek, aşı yaptırmanın önemine de vurgu yapan Sağır, “Pandemi döneminde Covid-19’dan dolayı sağlık personelleri arasında çok ciddi kayıplarımız oldu. Hepimizi derinden üzdü. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, eczacılarımız… Bu vesileyle yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımızı ama özelde fedakâr sağlık çalışanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum. Ve kötü günleri en hızlı şekilde geride bırakabilmek adına aşı konusunda bir kez daha bu ortamda uyarıda bulunmak istiyorum. Herkesin aşılarını yaptırmasının önemini yeniden vurgulamak istiyorum” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Mersin Eczacılar Odası’nın genel kurulu sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Özgün Sağır, Volkan Yıldız, Murat Yavrutürk, M. Sait Eke, C. Oktay Aslan, Eda Gökçe ve Burçin Fidancı.

Denetleme Kurulu: Rüya Demirhan, Tuğba Bozkurt ve İbrahim Sevi.

Haysiyet Divanı: Esen Pekdağ, Erdal Kurtaran, Filiz Derkuş Kaplancık, Diler Gökçe ve Ayhan Kahyaoğlu.

Büyük Kongre Delegeleri: Hüseyin Şimşek, M. İbrahim Özkol, Rüya Demirhan, Kamer Mut Arı, P. Koray Heybeli, Taner Uysal ve Özgün Sağır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA