SEÇER’DEN MUHALEFETE ‘SİYASET’ SUÇLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER’DEN MUHALEFETE ‘SİYASET’ SUÇLAMASI


 

Her fırsatta meclisten borçlanma alamadığından dert yanan Başkan Seçer, muhalefeti siyaset yapmakla suçladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı bir televizyon programında meclisten borçlanma desteği alamamaktan dert yandı.

Gelecek Meclis toplantısına 2022 yılının bütçesini getireceklerini bildiren Seçer, “Borçlama yetkisi vermiyorlar, alamıyoruz ya da Meclis’ten böyle bir karar çıkartamıyorum. Ben tamamen politik olduğunu düşünüyorum. Hukuki olarak biz yargıya da götürdük. Geçtiğimiz yıl da alamamıştık” dedi.

Seçer, IBRD kredisiyle alacakları otobüsler için de, “10 aydır Ankara’da imza aşaması, Cumhurbaşkanı imzaladı. Şimdi Hazine imzalayacak, Strateji Daire Başkanlığı’nda inceleniyor. Süre kaybediyorsunuz” diye konuştu. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Şimdi önümüzdeki Meclis’te biz 2022 yılının bütçesini getireceğiz, tartışacağız, konuşacağız. Diyeceğiz ki ‘3 milyar 650 milyon lira 2022 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi. Gider kalemimiz bunlar, gelir kalemimiz bunlar’. Hepsini yazacağız. Şuraya bunu harcayacağız, personel giderimiz bu, yatırımlarımız bunlar. Bunlar da gelir kalemlerimiz. Maliye’den, İller Bankası’ndan, öz gelirlerimiz. Diyeceğiz ki ‘3 milyar 250 milyon lira gelir var, 3 milyar 650 milyon lira da gider var. Arada bütçe denkliği için 400 milyon var. Onu da borçlanma kalemine alacağız. Bu bütçeyi kabul ediyor musun Meclis? Kabul edenler, etmeyenler’. ‘Ediyoruz’. Sonra 1 yıl geçiyor. 2022'ye geliyoruz. Diyoruz ki, ‘Biz bu borcu kullanmak istiyoruz’. ‘Hayır, kullanamazsın’ diyor. Şimdi sıkıntı burada. Bunlar hukuki değil. Bunlar tamamen siyasi tavırlar.”

Başkan Seçer, Cumhur İttifakı’na mensup belediyelere olan bakış açısı ile CHP’li belediyelere olan bakış açısının aynı olmasını arzu ettiğini ifade ederek, yaşanan tartışmalardan yerel yönetimleri olumsuz etkilendiğini, hizmetlerde gecikme yaşandığını söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA