Haber Merkezi
Büyükþehir Belediyesi, bu yýl 89. yýl dönümü olan Türk Dil Bayramý’ný düzenlediði etkinlikle Mersin’de ilk kez kutluyor. Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi koordinesinde‘Dilimiz Bizim Birliðimiz’ sloganýylayapýlan etkinlikler,‘Geleceðin Yazarlarý ve Mersinli Yazarlar Buluþmasý’ile baþladý.
Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin himayesinde Akdeniz Sanat Oluþumu, Ýçel Sanat Kulübü ve Mersin Sanat, Edebiyat Derneði destekleri ile yapýlan Türk Dil Bayramý etkinliði kapsamýnda Ýçel Sanat Kulübü’ndeyapýlan ilk buluþmada Þiir Ýþliði ve Öykü Ýþliði’yle geleceðin yazarlarýna ýþýk tutuldu.
GENÇLER VE YAZARLAR ÖYKÜ VE ÞÝÝR ÝÞLÝKLERÝ’NDE BÝR ARAYA GELDÝ
Öykü Ýþliði’ni Mersin Üniversitesi Emekli Öðretim Üyesi, Þair ve Yazar Orhan Özdemir, Yazar Turan Ali Çaðlar ve Mersin Sanat, Edebiyat Derneði Baþkaný Fotoðrafçý ve Yazar Erkan Özaydýn yürütürken, Þiir Ýþliði’ni Mersin’e Deðer Katanlar Kurulu (MEDEKA)üyesi Gazeteci ve Þair Baha Sadýk Akýner ileÖðretmen ve Þair Kemal Uslu üstlendi. Öykü Ýþliðinde öykü dili ve öykü yazma teknikleri hakkýnda bilgiler verildi. Yazma eylemini saðlayan dürtünün ne olduðu üzerinden yapýlan sohbet sonrasýnda gençlere türkü dinletildi. Gençlere, kendilerine dinletilen türkünün üzerlerinde býraktýðý etki sorularak, hissedilen duygular üzerine konuþuldu.
Þiir Ýþliði’nde þiirin ne olduðu üzerinde durularak çeþitli yazarlarýn þiir tanýmlamalarýna deðinildi. Verilen bilgiler ýþýðýnda geleceðin yazarlarý þiir yazma denemesi de yaptý.
“TÜRKÇEMÝZE SAHÝP ÇIKMAMIZ GEREKÝYOR”
Mersin’e Deðer Katanlar Kurulu (MEDEKA) üyesi Baha Sadýk Akýner, son zamanlarda dilin doðru kullanýlmadýðýna dikkat çekerek, gerçekleþtirdikleriiþliklerde dilin doðru kullanýmýna da deðindiklerini ifade etti.Akýner,“Biz yazar ve þairler Türkçemiz konusunda çok hassasýz. Türkçemize sahip çýkmamýz gerektiðini düþünüyorum. Özellikle son dönemlerde hem yaþadýðýmýz coðrafyada hem dünyada gittikçe bozulan dil durumu var. Biz yazar ve þairler Fazýl Hüsnü Daðlarca’nýn ‘Türkçe benim ses bayraðýmdýr’ sözünü ilke edinmiþiz” dedi.