TARSUSLU ÜRETİCİYE BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLU ÜRETİCİYE BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ


 

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Tarsus'ta “Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Perakende Bayileri İle Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğü ve Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Tarsus’ta bulunan 95 adet bitki koruma ürünleri toptan ve perakende bayilerine yönelik eğitim; İlçe Müdürü Hayri Erdoğan’ın başkanlığında, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda verildi.

İlçe Müdürlüğünün her yıl bahar ve güz dönemi olarak iki kez düzenlediği toplantının güz dönemi gündemi içerisinde bulunan 30685 Sayılı Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliği çerçevesinde uyulması gereken kurallar, karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Eğitimde ayrıca; ihracatı yapılan ve ülkemizde tüketilen tüm meyve ve sebzelerde üretim sırasında ve sonrasında yapılan ilaçlı mücadelelerde ürünler üzerindeki pestisit (ilaç) kalıntılarının önlenmesi ve en aza indirilmesi ile ilgili olarak Yönetmelik çerçevesinde gerekli bilgiler verilerek uyarılar yapıldı.

Bölgede narenciye, nar ve sert çekirdekli meyvelerde yoğun olarak görülen Akdeniz Meyve Sineği, unlu bit ve kabuklu bit gibi zararlılar ile yapılması gereken mücadele yöntemleri ve dönemleri ile ilgili bilgiler verilti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA