AVRUPA SPOR HAFTASI MERSİN’DE BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVRUPA SPOR HAFTASI MERSİN’DE BAŞLADI


 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanan "Avrupa Spor Haftası" bugün yapılan açılış töreniyle Mersin’de başladı.

Haber Merkezi

 

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, ülkemizde de 81 il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu yıl "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam" sloganı ile kutlanan "Avrupa Spor Haftası" açılış töreni Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, şube müdürleri, ilçe müdürleri, antrenörler ve sporcuların katılımıyla sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak Nevin yanıt Atletizm Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız himayelerinde, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri işbirliğinde her yıl Avrupa'da farklı etkinliklerle, farkındalık oluşturmak, topluma mesaj vermek için düzenlenen "Avrupa Spor Haftası" Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanıyor. Hareketlilik bilincini artırmak ve toplumu spora teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası, 23-30 Eylül tarihlerinde ilimizde de düzenlenecek çeşitli sportif etkinliklerle kutlanacak. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Avrupa Spor Haftası kapsamında ilimizde çeşitli etkinliklerle farkındalık yaparak insanlara spor yapma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Avrupa Spor Haftası boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizi sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak yapmayı planladık. Özellikle salgın döneminde spor yapmanın ve hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Çocuklarımızı, gençlerimizi, ailenin temeli kadınlarımızı ve yaşlılarımızı spora teşvik etmeliyiz. Sporun yaşam şekli haline getirilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizerek "Avrupa Spor Haftasını" kutluyor, sağlıklı yaşam için 7'den 70'e herkesi hafta boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerimize spor yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından sırasıyla farkındalık yürüyüşü, açılış kurdele kesimi, step etkinliği, liseler arası halat çekme yarışması, halkoyunları gösterisi, Masa tenisi, voleybol ve badminton istasyonlarının ardından açılış törenine katkı sağlayanlar Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, şube müdürleri ve ilçe müdürleri tarafından Avrupa Spor Haftası açılışı etkinliği anısına kupa verildi.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin gençlik ve Spor İl müdürlüğü tarafından hafta boyunca Covid-19 kurallarına uygun bir şekilde Bocce, Badminton, Bisiklet, Karate ve Paten Slalom etkinlikleri yapılacak.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA