“ASİSTAN HEKİMLER TÜKENDİ, FARKINDA MISINIZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ASİSTAN HEKİMLER TÜKENDİ, FARKINDA MISINIZ?”


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi’nde başta asistan hekimler olmak üzere tüm çalışanların yaşadıkları özlük, ekonomik sorunlar düzenlenen eylemle protesto edildi. “Asistan hekimler tükendi, farkında mısınız?” pankartı açılarak, sorunlara çözüm istendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde başta asistan hekimler olmak üzere tüm çalışanların yaşadıkları özlük, ekonomik sorunlar protesto edildi.

MEÜ Tıp Fakültesi Poliklinik merdivenlerinde Mersin Tabip Odası tarafından konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

MEÜ Tıp Fakültesi asistan doktorlarının da destek verdiği eylemde, “Asistan hekimler tükendi, farkında mısınız?” ve “Artık yeter, asistan hekimler köle değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz” pankartları açıldı. 

 

“SORUNLAR KARŞISINDA TÜKENMİŞLİK YAŞAMAYA BAŞLADI”

Grup adına basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan tüm hekimlerin ve özellikle de asistan hekimlerin sorunları artmaya devam ettiğini söyledi.

“Geçtiğimiz yıl benzer sorunlarla basının ve kamuoyunun karşısına çıkmış çözülmesi gereken sorunları ve çözüm önerilerimizi sunmuştuk. Ancak o günden bu yana ne asistan hekimlerin ve ne de diğer sağlık çalışanların özlük, ekonomik ve sosyal haklarında istenen düzelme olmamıştır” diyen Antmen, “Asistan hekimler bir yandan eğitimleriyle, diğer yandan mesaileri sırasında yapmak zorunda kaldıkları işlerle uğraşırken hak ettikleri ödemeleri alamamak, angarya işlerle uğraşmak ve bunların sonucunda yeterince eğitim alamamak gibi sorunlar karşısında tükenmişlik yaşamaya başladılar.

Bu sorunların önemli bir kısmının ne hastane idaresinden, ne dekanlıktan ve ne de rektörlükten kaynaklanmadığını, son 18 yıldır sürmekte olan Sağlıkta Dönüşüm Programına bağlı olduğunu bilmekteyiz. Ancak Sağlıkta Dönüşümün getirdiği yüklerin yanı sıra idarenin de çözmesi gereken sorunlar olduğunu, burada bu sorunların çözümü için bulunduğumuzu duyurmak istiyoruz” dedi.

 

BU SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Asistan hekimlerin sorunlarına dair de bilgiler veren Antmen, bunları şöyle sıraladı; “Son 8 aylık performans hak edişlerinin ödenmemesi, nöbet ücreti almayan bölümlerde asistanlar tarafından çalışılan aylık 80 saate kadar eğitim dışı rutin işler için yapılan fazla mesailerin ek ücretlerinin ödenmemesi, Covid -19 ek ödemelerinin yapılmaması, başhekimlik tarafından bölüm içi nöbetçi sayılarının düşürülerek asistan üzerinden kemer sıkma politikasıyla asistanların iş yükünün arttırılması, nöbet ücretlerinin düzensiz yatırılması”

Bu sorunlara yönelik taleplerinin yanında; ödenmeyen performans ücretlerinin ivedilikle ve bundan sonraki aylarda düzenli ödenmesi isteğini de dile getiren Mehmet Antmen, “Ek mesai yapan bölümlerin mesai ücretlerinin ödenmesi, Covid -19 ek ödemelerinin yapılması, nöbetçi asistan sayılarının bölüm içi iş kapasitesine göre arttırılarak iş yükünün azaltılması ve nöbet ücretlerinin her ay düzenli ödenmesi de taleplerimiz arasında.

 

“YÖK’Ü VE SAĞLIK BAKANLIĞINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Bu konular daha önce de dile getirdiğimiz, ancak bugüne değin çözüm bulmayan sorunlar. Bu sorunların çözülmemesi ve giderek zorlaşan çalışma koşulları nedeniyle hekimler artık başka ülkelerde çalışmayı gündeme almaktadır ve bu da ciddi bir beyin göçüne yol açmaktadır.

Mersin Tabip Odası olarak önerdiğimiz çözümler yerine getirilmediği taktirde önümüzdeki günlerde TTB ile ortak uyarı eylemleri düzenleyeceğimizi bugünden bilgilerinize sunuyor, idareyi, YÖK’ü ve Sağlık Bakanlığını göreve davet ediyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA