ÇEVREYE RAHATSIZ VEREN ARAÇLARA DENETİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVREYE RAHATSIZ VEREN ARAÇLARA DENETİM


 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünce, çevreye rahatsız veren araçlara işlem yapıldı. Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirildiği yönünde sürücülerde ‘algılanan yakalanma riski duygusunun’ sürekli ve üst düzeyde tutulmasına yönelik yapılan genel denetimlerin yanı sıra çevreyi rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araçlar üzerine de trafik ekiplerince kentte ses ve gürültü çıkaran, vatandaşların sükûnetini ve huzurunu bozan bu tür araç ve sürücüler ile ilgili özel denetimler sürülüyor.

Karayolları Trafik Kanununun; araçlar üzerindeki değişiklikleri bildirme başlıklı 32. Maddesinin 3.fıkrasında düzenlenen “mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek şekilde gürültü çıkaracak özellikte olması” hükmü gereğince; 2021 yılı ilk 8 ayda bir milyon 129 bin 211 araçtan 240 bin 900 üne trafik yönünden ceza işlem uygulanarak çevreyi rahatsız edecek derecede egzozu gürültü çıkaran bin 139 araç gerekli şartları yerine getiren kadar geçici süreliğine trafikten men edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA