ORTADOĞU, NADİA’NIN UMUTLARINI YEŞERTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORTADOĞU, NADİA’NIN UMUTLARINI YEŞERTTİ


 

Haber Merkezi

 

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’ne başvuran Ukraynalı hasta Nadia Slychuk, sağlığına kavuştu. 47 yaşındaki Nadia Slychuk, yaklaşık 2 yıl önce Ukrayna'da serviks (rahim ağzı) ameliyatı oldu.

Sonrasında kemoterapi ve radyoterapi alan Nadia Slychuk, yapılan kontrol muayene ve tetkiklerinde kanserin yenilendiğini ve etraf organlara yayıldığı tespit edildi. Ukraynalı hekimlerin kontrolünde, ameliyat edilemeyeceği, yapacak bir şey olmadığı belirtilen Slychuk, soluğu Mersin'de alarak Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi'ne başvurdu.

Yapılan başarılı ameliyat sonucunda Nadia Slychuk sağlığına kavuştu. Ortadoğu Hastanesi, Ukrayna'da tedavisi yok denilen Nadia'yı sağlığına kavuşturarak bölgedeki en öncü sağlık kuruluşu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yapılan operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özgür Türkmenoğlu, "Hastanın yapılan muayenesinde; sağ böbrek idrar yolunun (sağ üreter) tümör içinde kaldığı ve tıkandığı saptandı. Sağ böbreğe idrarı boşaltmak için kateter konuldu (nefrostomi). Pelvik MR ve PET incelemesinde tümörün yakın organları sararak eski ameliyat yerinde nüks olduğu görüldü. Rektum(kalın barsak) duvarında lokal invazyon olduğu, kanser tarafından sarıldığı belirlendi. Yine idrar torbası (mesane) sağ tarafının ve sağ idrar yolunun (üreter) tümör tarafından sarılduğu ve bütünlüğünün kaybolduğunu gördük. Yine bacağa giden damarların tümör tarafından sarıldığı ve buna bağlı sağ bacak çapında artış olduğu görüldü.

Hastanın ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlanarak ve gerekli önlemler alınarak hasta ameliyata aldık. Yaklaşık 8 saat süren ameliyat ile tümörlü dokular ve organlar tamamen çıkarıldı. Rektum (kalın barsak) rezeksiyonu yapıldı. Geriye kalan kalın barsak makat kısmında kalan barsağa tekrar dikildi. İdrar torbası(mesane) sağ yarısı çıkartıldı. Sağ idrar yolu (üreter) tümör içine girmemiş sağlam kısmı bulunup hazırlanarak sağlam kalan idrar torbasına tekrar bağlandı. Ve asıl tümör nüksünün olduğu vajen duvarı eski ameliyat yerini ve geri kalan tümör dokusunun tamamını içerecek şekilde temizlendi. Son olarak bacağa giden damarlar etrafındaki tümör dokusu temizlenerek damarlar serbestlendi. Hastamızı ameliyattan sonra 4 gün yoğun bakımda takip edip servise aldık. Şimdi ise kendiliğinden yürüyebiliyor. Yemek yiyebiliyor hale geldi. İdrar torbası en son iyileşeceği için kısa bir süre daha torba ile kalıp yakın zamanda ondan da kurtulmuş olacak. Her zamanki gibi tek başına yapılamayacak bir ameliyat :birbirini tamamlayan bir ekip' tarafından başarı ile tamamlanmış oldu" dedi.

Sağlığına kavuşan 47 yaşındaki Ukraynalı hasta Nadia Slychuk, “Ukrayna'da ki arkadaşlarımın vesilesiyle Türkiye'de Mersin'de cerrahi başarıların yüksek olduğunu öğrendim. Ülkemde ameliyata ihtimal bile vermezlerken Prof. Dr. Özgür Türkmenoğlu sayesinde yapılan ameliyatla kendimi hem psikolojik hemde hastalığım acısından iyi hissediyorum. Öncelikle doktorlarınıza, hemşirelerinize tüm hastane çalışanlara çok teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA