MERSİN’DE ÖĞRENCİLER YURT SORUNUNA ÇÖZÜM İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ÖĞRENCİLER YURT SORUNUNA ÇÖZÜM İSTEDİ


 

Üniversiteli öğrenciler, yüksek kiralar ve yurt pahalılığı nedeniyle yaşanan barınma problemine dikkat çekmek için başlattığı eylem Mersin’de de destek buldu. Öğrenci Sendikası üyeleri eylem yaparak, yurt sorununa çözüm istedi.

GİZEM EKİCİ

 

Yurt genelinde kira ve yurt pahalılığını protesto etmek için üniversite öğrencilerinin başlattığı ‘Barınamıyoruz’ eylemleri yayılırken Mersin’den de destek geldi.

Mersin’de Öğrenci Sendikası üyesi öğrenciler Marina Sahilinde bir araya gelerek, pankartlar açarak, yurt sorununa çözüm istediler.

Eylem ile ilgili açıklama yapan Öğrenci Sendikalı İpek Arapoğlu, “Yurtların yetersizliği yetmezmiş gibi fahiş kira artışları karşısında gerçekten şoktayız. Yıl 2021 ancak en temel hakkımız olan barınma ihtiyacımızın karşılanamamasına inanamıyoruz. Üstelik ülke genelinde ihtiyaç fazlası yüz binlerce konut olduğunu da biliyoruz. Yıllardır okurken çalışmak zorunda kaldık artık çalışsak bile yetmesi mümkün değil. Mersin en fazla kira artışını yapan iller arasında yer alıyor. Biz üniversite öğrencileri evlerde değil nitelikli ücretsiz devlet yurtlarında kalmak istiyoruz ve bu sorunu çözmenin yurt yapmak kadar basit olduğunu söylüyoruz. Kira konusunda sorun yaşayan, bizi haklı bulan tüm yurttaşlarımızı, derslerine sağlıklı gelmemizi isteyen tüm öğretmenlerimizi dayanışmaya çağırıyoruz. Taleplerimiz yerine getirilene kadar pek çok ilde nöbetimiz devam edecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA