“MERSİN’DE KAPANAN SINIF SAYISI 43” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE KAPANAN SINIF SAYISI 43”


 

Mersin’de Covid-19 nedeniyle karantinadaki sınıf sayısı 43 olurken öğrenci sayısı 60’ı, öğretmen sayısı ise 20’yi geçti. Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, okullardaki tedbirlerin göstermelik olduğuna dikkat çekerek ortaya çıkan verilerin kaygı verici olduğunu söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, okullardaki Covid-19 vakalarının arttığına dikkat çekerek kapanan sınıf sayısının her gün yükseldiğini söyledi. Eğitim-öğretimde Covid-19 gelişmelerini Haberci Gazetesine değerlendiren Sümbül, her Cuma okullardaki Covid-19 istatistiklerini genel merkezlerine gönderdiklerini kaydetti.  Cuma günü gönderdikleri bilgiye göre; 16 öğretmen, 48 öğrenci ve 35 sınıf karantinada olduğunu anlatan Sümbül, “Şu anda eklenenlerle beraber karantinadaki sınıf sayısı 43 oldu. Öğrenci sayısı 60’ı öğretmen sayısı 20’yi geçti. Bu gerçekten bizi kaygılandırıyor” şeklinde konuştu.

 

“ÖNLEMLER ALINMALI AŞILAMA YAYGINLAŞMALI”

Daha önce yaptıkları basın açıklamasında önlemlerin eksik olduğunu, bu gidişin eğitim öğretimin devamına yönelik bir gidiş olmadığını, gerekli önlemlerin alınmadığını söylediklerini anlatan Sümbül, “Geçen hafta İl Milli Eğitim Müdürüne giderek hazırlamış olduğumuz raporu sunduk. Eksiklikleri dile getirdik. Bu konuda önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. Ortaya çıkan veriler kaygı uyandırıcı. 12 yaşa kadar aşılama açıldı. Bir an önce aşılama yaygınlaşmalı. Toplumsal bağışıklığın kazanılması son derece önemli. Böyle giderse daha ağır sonuçlarla karşılaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNEMLİ OLAN İKİNCİ AŞILAMA ORANI”

12 yaşa kadar aşı açılmasına rağmen aşı oranlarının düşüklüğüne dikkat çeken Sümbül, “Mersin Türkiye’nin bir çok ili gibi mavi kategoride ama Sağlık Bakanlığı’nın tablosu sadece birinci aşı için geçerli. İkinci aşıya ilişkin tabla verileri yeni paylaşılmaya başlanacak. O zaman biz gerçek manzarayı göreceğiz. Birinci aşıda yüzde 65’i geçenler sarı, yüzde 75’i geçenler mavi kategori olarak nitelendirildi. 1. Aşıda yüzde 75’e geçenler mavi kategoride gösterildi. Buda insanlarda rehavete yol açtı. Bu sağlıkçıların ve Türk Tabipler Birliği’nin eleştirdiği bir uygulama idi. Çünkü önemli olan ikinci aşılama oranı. İkinci aşılama oranı düşük. Bu Mersin içinde istenilen düzeyde değil” şeklinde konuştu.

 

“TABLO HEM TÜRKİYE HEM MERSİN AÇISINDAN DAHA KÖTÜ”

Hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok daha duyarlı olmasını isteyen Sümbül, “Bakanlıklar bu verilere gerçeklere gözünü kapatan bakmamalı. Dikkate alması gerekir. Bu veriler bizim okullardan edinebildiğimiz veriler. Ulaşamadığımız verileri de düşündüğümüzde Mersin açısından da Türkiye açısından da tablo daha kötü. Biz karamsar bir tablo çizmek negatif bir hava yaratmak istemiyoruz ama gerçekle doğru yüzleşeceğiz ki çözümü doğru bulalım” dedi.

 

“KAPANAN SINIF SAYISI 43”

75. Yıl Fen Lisesi’nde 10, Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde 4 sınıfın diğer bazı okullarda ise birer ikişer sınıfı Covid-19 nedeniyle karantinaya alınarak kapatıldığını belirten Sümbül şunları söyledi: “75. Yıl Fen Lisesi’nde kapanan sınıf önce 5 idi sonra 7 oldu. Şimdi ise bu sayı 10’a ulaştı. Mersin’de kapanan sınıf sayısı 43’e ulaşmış durumda. İki öğrencinin testi pozitif çıkması durumunda sınıfı kapatıyorlar. Öğretmen sınıf öğretmeni ise ve testi pozitif çıkarsa sınıfını kapatıyorlar. Branş öğretmeni pozitif çıkarsa o öğretmeni karantinaya alıyorlar sınıf diğer öğretmenlerle eğitim-öğretime devam ediyor.”

 

“GÖSTERMELİK TEDBİR ALINIYOR”

İl Sağlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü denetimler konusunda daha dikkatli olmaya davet eden Sümbül şunları söyledi: “Onların gittiği okullarda hemen göstermelik bir tedbir alınıyor. Biz İl Milli Eğitim Müdürüne yaptığımız ziyarette bunu dile getirdik. Hazırladığımız raporu paylaştık. Rapordaki verileri görünce ‘hayır olamaz’ filan dedi. Bizde kendisine siz gittiğinizde göstermelik önlem alınıyor. Okulda bir problem yokmuş gibi gözüküyor, okullarda evet dezenfektan var ama sınıfların yarısında dezenfektan yok. Sınıfların yüzde 80’inin üzerinde ateş ölçümü yok. Ateş ölçümü bilimsel bir kriter değil ama sonuçta böyle bir uygulama konmuş ama personel yok diye bu uygulanmıyor. Ekim ayının  sonuna kadar okullarda hijyeni sağlayacak personel bulunmayacak. Çünkü İşkur’dan personel alıyorlar. Bunun için Eylül’de İşkur’a yazı yazıyorlar. Ekim başında göreve başlayabiliyorlar. Bunların tamamı sıkıntı ama önlem alınmıyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA