CANI SIKILAN EMLAKÇI OLAMAYACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CANI SIKILAN EMLAKÇI OLAMAYACAK!


 

Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, ofis tuttuk, masa koyduk, telefon bağladık emlakçı olduk devrinin artık kapandığını belirtti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Tüm Emlakçılar Odası (METEMO) Başkanı Mehmet Sinan Canpolat emlakçıların sorunları ve yaptıkları çalışmalarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Mersin merkez ve ilçelerinde 2 bin 500 civarı bir üyelerinin bulunduğunu ifade eden Canpolat, “Odamıza bağlı Tarsus, Erdemli, Silifke, Taşucu ve Anamur’da emlakçılar derneğimiz var. Bunlarla koordineli çalışarak hem merkeze hem ilçelere elimizden geldiğince çalışıyoruz. Meslekte 32. Yılıma girdim. Mesleğimizin kutsal olduğunu vurgulayan bir sloganla yola çıktık” dedi.

 

“DENETİM VE EĞİTİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

Bundan 1 ay önce Mersin’in doğu yakasından başlayarak üyelerine yönelik ziyaret ve denetimlere başladıklarını ifade eden Canpolat “Burada şöyle bir amacımız var. Bizim 2018 yılının 5 Haziran’ında Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği çıktı. Her önüne gelen, işinden sıkılan artık emlakçı olamıyor. Emlakçı olmak isteyenden önce maliye kaydı istiyoruz. Sicil kaydı istiyoruz. Oda kaydı istiyoruz. Mesleği yeterli olup olmadığınızla ilgili bir belge istiyoruz. Mesleği eğitime tabi olup olmadığını anlamak için bir kursa katılmasını istiyoruz. 100 saatlik bir mesleki eğitime girdiriyoruz belge aldırıyoruz. Bununla bitmiyor. Üniversite mezunu ise 6 ay, ilkokul, ortaokul lise ise 1 yıl staj istiyoruz. Bunları bitirdikten sonra Ticaret İl Müdürlüğü’ne müracaatta bulunuyor. Yetki belgesi alıyor. Ondan sonra ofis açabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

“ŞİKAYET GETİRMESİNLER”

Tüm evrakları tamamlamak ve yetki belgisi almakla da işin bitmediğini ifade eden Canpolat,

“Yetki belgeli emlak ofisleri yetki belgesini aldım diye seviniyor. Ben her şeyi yaparım diyor. Ben bunu hem marka ofisleri hem de yerel ofislere söylüyorum. Yetki belgesini almak bütün evrakları tamamlamak işi bitirmiyor. Önemli olan dürüst ve düzgün çalışmak. Eğer odamıza emlakçı ile ilgili 2 tane şikayet gelirse ve bu şikayetler odamız ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından doğrulanırsa belgesine Bakanlık 1 yıl el koyuyor. İşin kötüsü belgesini 1 yıl beklerken uyanıklık yapıyor ve belgemi kim görecek beklerken ben bu işi yapmayacağım mı diyor. Gidip gizli el altından başka bir emlakçı ile çalışmak istiyor. Bakanlık bunu tespit ederse suça ortak olduğu için diğerinin belgesini de iptal ediyor. Durum bu kadar ciddi. Bu nedenle odaya şikayet getirmemeye dikkat etmeleri gerekir. Olumsuz ihbarlar emlakçıların geleceği için büyük sıkıntı olur. Artık önüne gelen emlakçı olamıyor. Bir ofis tuttuk bir masa koyduk bir telefon bağladık. Emlakçı olduk. Artık o devir kapandı. Şimdi eğitim zamanı. Özel bir üniversite ile anlaştık. İsteyenlere yüzde 25 ve yüzde 40’a varan indirimlerle yüksek lisans yaptırıyoruz” dedi. 

 

“ÜCRETSİZ ONLİNE SEMİNERLER DÜZENLEYEREK ÜYELERİMİZİ EĞİTİYORUZ”

Eğitime önem verdiklerini vurgulayan Canpolat şunları söyledi: “Türkiye Emlakçılar Federasyonu (TEMFED) işbirliği ile Toros Üniversitesi’nde mesleki yeterlilik seminerleri düzenlendik. Online olarak düzenlenen seminerler 8 ay önce başladı. Türkiye’nin her yerinden 1500 kişi bu seminerlere katıldı. Seminerler sonunda Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi. Daha önce 5 gruba seminer verildi. 6. Grup seminerler 15 Eylül’de başlayacak. Seminerlerde 11 akademisyen 8 derste 20 konu hakkında bilgi verdi. Kursu bitirenlere online sınav yapıldı. Başarılı olanlara mesleki yeterlilik belgesi verildi. Bu eğitimlerle ezberleri bozduk. Böylelikle 500-1000-1500 liraya eğitim veren kurumların önünü kestik. Yine Toros Üniversitesi ile anlaşarak üyelerimize yabancı dil, temel ve mesleki yabancı dil, İngilizce Rusça ve Almanca ve robotik kodlama kursları düzenledik.”

 

“ÜYELERİMİZ RAHAT BİR ORTAMDA ÇALIŞMALI”

Emlakçıların belediyelerle, tapu ile kamu kurumlarında gerekli ilgi ve alakayı görememesinden yakınan Canpolat, “Bunun için üyelerimizin belediyelerde ve tapu müdürlüklerinde rahat çalışmaları için ilgili yetkililerle bir araya gelerek üyelerimizin rahat çalışması için görüşmeler yapıyoruz. Çok iyi bir yoldayız. Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği bizi bir adım üste taşıdı. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde gayri menkul sektöründeki meslektaşlarımız çok daha düzgün bir platformda çok daha iyi bir ortamda mesleklerini icra edeceklerdir. Bizde yöneticiler olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA