SİYASETİNİZ BATSIN! İNSANLAR ÖLÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİYASETİNİZ BATSIN! İNSANLAR ÖLÜYOR!


 

Toroslar ve Akdeniz ilçelerini kapsayan 3 mahalle sınırlarında hukuksuzca faaliyet gösterdiği iddia edilen granül yakma fabrikaları, insan sağlığını tehdit edip, koku, duman, gürültü ile bölgeyi yaşanamaz hale getirirken, Büyükşehir ve Toroslar Belediyelerinin topu birbirine atması yöre sakinlerini isyan ettirdi. Mahalleli eylem yaparak, valilik ve savcılığı göreve çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak, Şevket Sümer ve Güneş Mahallesi sınırlarında kalan 35 konut parselini doğrudan tehdit eden 30’u aşkın plastik atıkların eritilip geri dönüştürülmesi işlemini yapan granül yakan fabrikalara karşı yöre halkı, yetkilileri görev çağırdı.

Hukuksuzca faaliyet gösterdiği iddia edilen fabrikalara karşı eylem yapan yöre sakinleri valilik ve Cumhuriyet Savcılığına seslendi. CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız’ın da destek verdiği eylemde, yöre sakinleri, hukuk bir şekilde faaliyet yürüttüğü iddia ettikleri fabrikaların faaliyetlerinin sonlandırılmasını istedi.

 

“OSB’YE TAŞINMALARI GEREKİYOR”

CHP’li Yıldız, mebzul miktarda ruhsatsız veya çalışma ruhsatları kadük hale gelmiş granül yakma fabrikalarına yıllar önce ikinci sınıf gayrı-sıhhi müessese ruhsatı verildiğini ancak zaman içinde bu işletmelerin imalathane olmaktan çıkıp fabrika halini geldiğine dikkat çekti. “Dolayısıyla birinci sınıf gayrı-sıhhi müessese şeklinde ruhsatlandırılmaları gerekmekte” diyen AbdurrahmanYıldız, “Büyükşehir Belediyesi bu alanlar sanayi alanı olmadığından ruhsat talebini reddederek Organize Sanayi Bölgesi’ne yönlendirdi. İşletmeler bu konuyu mahkemeye taşıdı ancak kaybetti. Uzun zamandır bu karara rağmen fiilen çalışmaya devam ediyorlar. Çıkardıkları koku duman, gürültü bölgede yaşanamaz hale getirdi. Bu dönemde Toroslar Belediyesince buralara konut yapma ruhsatı verildi. İnsanlar bir yandan yaşam alanları yaparken, bir yandan granül işleme tesislerinin kurulmasına göz yumuldu.

Buradan bu tesisler hemen organize sanayi bölgesi ne taşınmalı gerekir. Öyle ki, şimdi mecliste görüşülen imar planlarında buralar, sanayi olarak işaretlenmeyecek.

İkinci sorun bölgede bulunan kaçak moloz dökme alanları. Hem Akdeniz'de hem de Toroslar da bu alanlar var. Konut alanlarının dibinde olan ve İçine her türlü inşaat, fabrika, evsel atık dökülen bu alanlar derhâl kontrol altına alınmalıdır” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR VE TOROSLAR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR”

Yöre sakinlerinden Azmiye Çeviker ise “Siyasetiniz batsın! İnsanlar ölüyor!” diyerek, yıllardır verdikleri mücadeleye rağmen kapanmayan ölüm tesislerine karşı Mersin Valiliği ve Cumhuriyet Savlığını göreve çağırdı.

“2005’ten buyana yerleşim yerlerine en yakın konumdaki yaklaşık 30 tesise karşı mücadele veriyoruz” diyen Çeviker, “Buralar ağrı sanayi veya çöp depolama alanı değil. 3 mahalle birbirine sınır alanındaki bu tesislerin kapatılmasın istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili yerel belediyeleri harekete geçmesi için defalarca yazılar yazdı. Ruhsatların iptali için belediyelere uyarılar yapıldı. Ama Büyükşehir Belediyesi topu Toroslar’a, onlarda Büyükşehir’e atıyorlar.

 

“İNSANLAR ÖLÜYOR”

Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde açtığımız dava kapsamında 2020/463 nolu ve 2020/1089 nolu kararlar ile bu tesislerin kapatılması gerekiyor ama siyaset yapılıyor. Batsın sizin siyasetiniz. Yüzlerce insan kanser oldu, sağlık sorunları yüzünden ölüyor insanlar. 35 parsel konut alanı etrafında bu tesislerin ne işi var? Bunun adı ekmek değil, azgınlık, arsızlıktır. Mantar gibi kendi kafalarına göre türemiş durumdalar.

Yasalar gereği konut alanlarında bu tür tesislerin kurulması yasakken, işlem yapılmıyor.

Hukuk devletinde yaşıyoruz, savcıları göreve çağırıyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA