SAHİLDEN KAMYONLAR DOLUSU ÇÖP ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİLDEN KAMYONLAR DOLUSU ÇÖP ÇIKTI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “18 Eylül Dünya Temizlik Günü”nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir’in 250 temizlik personeli ve vatandaşlarla ortak yürüttüğü Adanalıoğlu Sahili’ndeki çevre temizliğinin sonunda kamyonlar dolusu çöp çıktı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, “18 Eylül Dünya Temizlik Günü” nedeniyle “Tertemizsin Mersin” sloganıyla Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu Sahili’nde bir farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte, Büyükşehir’in 250 temizlik personeli ve gönüllü vatandaşlar sahildeki çöpleri temizledi.

Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da yer aldı. Kentin 5 farklı noktasından kalkan servislerle Adanalıoğlu Sahili’ne gelen vatandaşlar ve Büyükşehir’in 250 temizlik personeli bir noktadan başlayarak sahilde adım adım ilerledi.

 

ORTAYA KAMYONLAR DOLUSU ÇÖP ÇIKTI

Katılımcılar; plastikten metale, yemek atıklarından sigara izmaritlerine kadar gördükleri tüm çöpleri ellerindeki çöp poşetlerine doldurdu. Etkinlik öncesi çöplerin oluşturduğu tabakadan ibaret olan sahil, etkinlik sonrası yerini tertemiz bir kumsala bıraktı. Etkinlik sonunda ortaya çıkan onlarca poşet dolusu çöp, kamyonlara yüklenerek bertaraf edilmek üzere yola çıktı.

 

 “ÇÖPTEN BİR DAĞ OLUŞTURDUK DİYEBİLİRİM”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde temizlik personeli olarak görev yapan ancak yaptığı işi “Mersin’in her köşesini seve seve temizlemek” olarak tanımlayan Fatma Aras, “İnanılmaz bir çöp çıktı. Hatta çöpten bir dağ oluşturduk diyebilirim. Tabi biz bunları temizleriz, görevimiz. Elimizden geleni de yaptık. Şu an sahilimiz tertemiz. Fakat bu bizle bitmiyor. Halkımızın duyarlı olması, kendi sahiline sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde temizlik personeli olarak görev yapan Hatun Erden de geldiklerinde bir çöp yığınıyla karşılaştıklarını vurgulayarak, “Ama şu anda çok güzel oldu. Çöpleri temizledik. İnsanların da buraları evleri gibi düşünmeleri lazım. Kendi bahçelerini, evlerini nasıl düşünüyorlarsa gittikleri yerleri de öyle temiz bıraksalar daha güzel olur” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA