ERDOĞAN BİTMEYEN PROJELERLE ÖVÜNDÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDOĞAN BİTMEYEN PROJELERLE ÖVÜNDÜ!


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’de bazıları aylar önce hizmete giren tesislerin toplu açılış töreninde; bitmeyen havalimanı, yol projeleri, turizm tesisi başta olmak üzere yıllardır bitmeyen projelerin 2023’te tamamlanacağını vaat ederek övündü.

HEDİYE EROĞLU

 

Bir dizi ziyaret ve incelemeler kapsamında Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, 3.2 milyar TL’lık yatırım ve 341 projenin tanıtımını yaptı.

“Mersin’i de Mersinliyi de çok özlemişiz” diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde şehre kazandırılan yatırım bedeli 3 milyar 260 milyon TL’yi bulan eserler arasında eğitimden, sağlığa, ulaşımdan sanayi ve turizme kadar her alanda tesis olduğunu söyledi.

Eğitimde Toroslar ilçesinde Cahit Zarifoğlu Lisesinin olduğu çeşitli eğitim yatırımları ile sağlık alanında Anamur Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ulaşımda bölünmüş yolu ve kavşakları ile Gözne Yolu’nu açılışını gerçekleştiriyoruz. Mezitli Hükümet Konağı, Erdemli Adalet Sarayı, Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve Özel Hareket Hizmet binası gibi kamu yatırımlarımızı da bugün resmen hizmete alıyoruz. Mersin’in önemli turizm alanlarından Cennet Cehennem Ören Yeri ve Meryem Ana Kilisesi restorasyonu ile konakladığımız termal otel ve Emir Sultan Caminin resmi açılışlarını da buradan yapıyoruz. Özel sektörümüzün Mersin’de 1,2 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiği 19 ayrı projenin açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 3’üncü kısmı ile model fabrika ve yenilik merkezimizi de bugün resmen hizmete veriyoruz” dedi.

 

AKKUYU NÜKLEER’DE İLK ÜNİTE 2023 MAYIS’TA HAYATA GEÇECEK

Cumhuriyet Meydanı’ndaki buluşmaya gelmeden önce Akkuyu inşaatında incelemelerde bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mühendislerimizin ve işçilerimizin gayretleri ile santral inşaatının hızla yükseldiğine şahit oldum. 13 bin mühendisin çalıştığı 10 bini Türk, 3 bini Rus olmak üzere böyle bir eser inşallah birinci ünitesi 2023’ün Mayıs ayında bitecek.

Kendi alanında en son ve en güvenli teknoloji ile inşa edilen Türkiye’nin ilk nükleer santralinin inşaatını inşallah 2023 Mayıs ayına yetiştireceğiz. Bu projeyi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz. Dünyada 32 ülkede 443 nükleer hale faaliyette. 19 ülkede 51 nükleer santral inşaat safhasında iken Türkiye’yi bu imkandan mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır.

Akkuyu’daki tesis üreteceği elektrik ile kalkınmamıza, karbon emisyonunda sağlayacağı azaltımla çevremize, teknolojisi ile bu alandaki atılımlarımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır. İklim değişikliği tartışmalarının giderek arttığı bir dönemde bizim gibi ülkeler için hala en önemli enerji kaynağı alternatifi nükleer santrallerdir.

Amacımız ülkemizi en kısa sürede 2, 3’üncü nükleer santrallere kavuşturacak adımları da atmaktır. Burada 4 ünite yapacağız. Mersin bu önemli yatırıma ev sahipliği yaparak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında da en önde olduğunu ispatlamıştır. Akkuyu’daki bu stratejik yatırımın ülkemize kazandırılmasında ve inşasında emeği geçenleri de buradan tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

 

“MERSİN’DE ESNA VE KOBİ’YE MİLYONLARCA TL DESTEK VERDİK”

Mersin Limanı ve Serbest Bölgesinin de ülkenin en önemli dış ticaret merkezlerinden olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın ilk 7 ayında Mersin’den yapılan ihracat; 2, 2 milyar doları geçerken, yine bu bölgeden ithalatta 2 milyar doları bulmuştur. Serbest Bölge’de faaliyet gösteren firmalarımız 10 bin kişilik istihdamları ve Ocak- Ağustos döneminde 2,2 milyar dolara yaklaşan ticaret hacimleri ile ekonomimizi çok ciddi katkı sağlıyorlar. Bizde Mersin’deki bu güzel tablonun sürmesi için her türlü desteği sağlıyoruz. Son 1,5 yılda ihracatçılarımıza ve KOBİ’lerimize 364 milyon TL kredi ve sigorta desteği verdik.

Mersin’de ayrıca kayıtlı 55 bine yakın esnaf ve sanatkar ile bölgenin en önemli ticaret merkezidir. Salgın döneminde şehrimizdeki 26 bine yakın esnafa 103 milyon TL gelir kaybı, 4 bine yakın esnafa 8 milyon TL’ye yakın kira desteği verdik.

Yangın ve sel afetlerinde zarar gören hiçbir üreticimizi, esnafımızı yalnız bırakmadık. Zararlarını tazmin ederek tahrip olan evlerini, ahırlarını, seralarını yeniden yaparak, bu ülkede hiç kimsenin sahipsiz olmadığını gösterdik. Bölgemizde ve dünyada 10 milyonlarca insanın iç çatışmalar, siyasi istikrarsızlıklar, sosyal huzursuzluklar, ekonomik sıkıntılar sebebiyle yerinden yurdundan edildiği bir dönemde devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın emrine sunduk” dedi.

 

MERSİN’DE MÜLTECİ ÇIKIŞI; “SOMUT ADIM ATIN”

Mersin’de mülteciler konusunda da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece kendi vatandaşlarımızın güvenliği temin ve ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmedik. Her şeyini geride bırakarak ülkemize sığınan milyonlarca mağdura da kucak açtık. Mersin bu büyük kardeşlik ve insanlık örneği yükünü en çok çeken illerimizden biridir.

Bir dönem terörden, bir dönem güney komşularımızdan kaynaklı terör yüküne rağmen Mersin onurlu duruşundan asla ödün vermemiştir. Tarih boyunca her meşrepten, inançtan insanı bağrına basan mersin bugünde kendine yakışanı yapmaktadır.

Türkiye üzerine yıkılan bu ağır sorumluğu ilelebet taşıyacak değildir. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bu konuda yük paylaşması gereken çevrelerin artık daha gerçekçi ve somut adımlar atmasının vakti gelmiştir. Biz kardeşliğimizin, insanlığımızın gereğini yaptık. Yapmayı sürdürürüz. Daha önce Irak’ta ardından Suriye’de, Libya’da, Karabağ’da şimdi de Afganistan’da yaşanan trajediler karşısında bizim kadar ilkeli duruş sergileyen ve fedakarlık yapan hiçbir ülke yoktur.

Ama bu hasletimizi kendi güvenlik ve refah bekçiliğine dönüştürmeye kalkanların istismar amacı haline getirecek de değiliz. İnşallah önümüzdeki bir önemde daha hakkaniyetli ve adil bir paylaşım için gereken girişimleri yerine getirmeye devam edeceğiz.

Mersin’linin hakkını hukukunu kimseye yedirmeyiz. Sizlerin fedakarlığını ve yüce gönüllülüğünü kimsenin görmezden gelmesine izin vermeyiz.

Akdeniz’de elde ettiğimiz kazanımlara sahip çıkarak, Mersin’in bölgede zaten zirvede olan yıldızını daha da yükseğe çıkarmak için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz.

Daha çok üreten, daha çok kazanan, büyüyen, gelişen bir Mersin için durup dinlenmeden çalışacağız. Her ne kadar birileri hala büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda ilerlediğimizi görmeye yanaşmasa da, biz milletimizle beraber bu yolda yürüyeceğiz. Türkiye’ye diz çöktürmek için yıllardır çırpınanların heveslerini kursaklarında bırakarak 2023 hedeflerimize yürüyoruz. Buna inanıyor muyuz? Mersin buna inandıysa sıkıntı yok” ” şeklinde konuştu.

 

 

“BAY KEMAL DİKİLİ BİR AĞACIN VAR MI?”

Eski Türkiye’yi yeniden hortlatmak isteyenlere inat 2023, 2071 vizyonu demeye devam ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; “Bay Kemal rahatsız oluyor. Varsın olsun. Bay Kemal’a şunu söylemek lazım; bu ülkede senin bir dikili ağacın var mı? Bir eseriniz var mı? 19 yıldır biz eserlerimiz ile övünüyoruz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bunların sadece sözünü etmekle kalmıyor, eser ve hizmet siyaseti ile adım adım taşları da döşüyoruz. Mersin’in ülkemiz için kritik bir öneme sahip bu kutlu yolda destek vereceğine inanıyoruz. 2023 inşallah bir dönüm noktası olacak.

Büyük ve güçlü Türkiye derken bu ifadeyi içi boş bir siyasi ifade olarak söylemiyoruz, geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü eser ve hizmet siyasetiyle, altyapısıyla bunun üzerine bina ediyoruz”.

 

“MERSİN’E SON 19 YILDA 38 MİLYAR TL TUTARINDA YATIRIM YAPTIK”

Ülkenin 81 vilayetin tamamı gibi Mersin’in de bu dönemde cumhuriyet tarihinde görülmemiş eser ve hizmetlere kavuştuğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mersin’e son 19 yılda 38 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 5 bin 617 derslik, şehrimize ikinci devlet üniversitesi olarak Tarsus Üniversitesini kurduk, yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin 726 kişi kapasiteli yurt binaları açık, 61 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda mersinli ihtiyaç sahili vatandaşlarımızı 7 milyar TL kaynakla destekledik.

Sağlıkta 15’i hastaneden oluşan toplam 47 sağlık tesisi inşa ettik. Mersin’i bin 300 yataklı Şehir Hastanemizle buluşturduk. Şehir hastanesi standardındaki Tarsus Devlet Hastanemizin yapımı devam ediyor.200 yataklı Mezitli Devlet Hastanesi’ni arasında bulunduğu 6 sağlık tesisimizin, plan, proje ve ihale çalışmaları sürüyor.

Toplu konutta Mersin’e 3 bin 890 konutu sosyal donatısı ile yaparak, birlikte sizlerin istifadesine sunduk. 945 konutun yapımına devam ediyoruz.

Dar gelirli vatandaşlarımız için Mezitli’de 262, Mut ikinci etapta 324 ve üçüncü etapta 224 olmak üzere toplam 500 konut yapıyoruz. Mezitli’deki konutları yıl sonuna kadar hak sahiplerine vereceğiz.

Gülnar ilçemizde 205 konut, bir cami ve ticaret merkezi inşaatımızda sona geldik, önümüzdeki günlerde hak  sahiplerine teslim edeceğiz. Akdeniz’de Çay Mahallesinde kentsel dönüşüm maksadıyla 416 konut 36 dükkan cami ve ticaret merkezi inşaatı sürüyor. Bunları da yıl sonuna kadar teslim etmeyi planlıyoruz.

Mersin’de 4 millet bahçesi projemiz var. Muzaffer Yalçıntaş Millet Bahçesinin açılışını yaptık, Mezitli ve Aydıncık Millet Bahçelerinin çalışmalarını hızlandırdık.

 

BİTMEYE YOLLAR İÇİN YENİ TARİH 2023

Son 19 yılda Mersin’i 278 km ilave bölünmüş yola kavuşturduk. Çukurova Havalimanı bağlantı yolunu, Tarsus- Çamlıyayla yolunu, Silifke-Mut ayrımını, Gülnar-Aydıncık yolunu, Tarsus Turizm Merkezi ve Anamur-Kazancı-Ermenek yolunu seneye tamamlıyoruz. Akdeniz sahil yolunun kalan kesimlerini, Silifke-Mut, Gülnar-Mut yolunu, Erdemli’de Güzeloluk-Ayrancı yolunu ve Mersin Tarsus Otoyol ayrımı ile Mersin-Tarsus OSB otoyol kavşağını ise 2023’te hizmete alıyoruz.

Adana Mersin demiryolunu yeniledik, seyahat süresini eskiye göre yarı yarıya indirdik. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep hızlı tren hattında çalışmalarımız etap etap sürüyor.

Çukurova Havalimanın inşaatı ilerliyor. Mersin’e iki yat limanı, Anamur’a bir iskele kazandırdık, Erdemli Balıkçı Barınağının yapımı devam ediyor.

Ayrıca Mersin’e 8 baraj ve 11 gölet inşa ettik, 13 baraj ve 8 gölet daha inşa ediyoruz.

Tarsuslu vatandaşlarımızın hasretle beklediği içmesuyu, sulama ve enerji olarak faydalanacağımız Pamukluk Barajında sona yaklaşıyoruz. Mersin’de hayata geçirdiğimiz projelerle 135 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden projelerle 243 bin dekar araziyi de sulamaya açacağız.

Mersin’de çiftçiye 2,5 miyar TL destek verdik. Sanayide yeni 3 organize sanayi bölgesi, bir endüstri bölgesi, 3 teknopark, 11 araştırma geliştirme merkezi ve bir tasarım merkezi kurduk. Enerjide Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Tarsus’a doğalgaz geldi. Modem dünya neyi yaşıyor, neden istifade ediyorsa Mersinli kardeşimde ondan istifade edecek.

Yakında Mut’a, seneye Erdemli ve Silifke’ye 2023’te Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar’a da doğalgaz arzı sağlama müjdesini paylaşıyorum.

Önümüzdeki dönemde her alanda Mersin’e daha büyük yatırımlar yapmak, daha büyük projeler kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkeye ve millete eser, hizmet kazandırmak nasip işidir. Hamdolsun biz bu şerefe nail olduk. Yıllarca bu ülkede siyasi faaliyet yapıp, hatta iktidara gelip çaktığı tek çivi olmayanlar var. Siyaseti yalanla ülke gündemini bulandırmak sananlar eserin, hizmetin kıymetini bilmezler” diye konuştu.

 

ERDOĞAN ŞİMDİDEN SEÇİM İÇİN DESTEK İSTEDİ

Milletin derdi ile dertlenmeyenlerin, hiçbir yaraya merhem olamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir beklentiye cevap vermezler. Hasbelkader yönetime geldikleri yerlerde sadece hayal kırıklığına yol açar, vakit kaybına, kaynak israfa neden olurlar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.

Sizlerden karşınıza gelenleri ağızlarından çıkan laflarla değil yaptıkları ile ortaya koydukları eserlerle gerçekleştirdikleri icraatlarla ölçüp biçmenizi istiyoruz.

Bu ülkeye daha fazla demokrasi getireceğini söyleyenlerin geçmişte millete nasıl zulmettiğini, inanları inançları hatta kıyafetlerinden dolayı nasıl ötekileştirdiğini hatırlayın. Kendilerinin ülkeyi daha iyi kalkındıracaklarını söyleyenlerin geçmişte yapılan her işe nasıl köstek olduklarını hatırlayın. Ondan sonra da bir bakın kafa aynı kafa mı? Evet aynı kafa. Öyleyse aynı kafadan farklı neticeler çıkarmasını beklemek akıl karı değildir.

Akdeniz’de petrol ve doğalgaz ararız. Rumların ağzıyla karşı çıkarlar. Karadeniz’de doğalgaz buluruz kendi akıllarınca alay konusu yaparak, elde edilen başarıyı itibarsız hale getirmeye çalışırlar. Sınır ötesine harekat yaparız. Teröristlerin ve zalim rejimlerin safında yer alırlar. Ülkemize yönelik haksız hukuksuz nice saldırı olur, ya kulaklarının üstüne yatar yada onlarda aynı koroya katılırlar. Türkiye’nin aleyhine her kampanyanın içerdeki borazanlığına soyunan bu zihniyet gerçek yüzünü ortay koymaktadır. Ülkemizi maruz kaldığı saldırılara karşı dimdik ayakta tutmaya, siyaset, askeri ve ekonomik olarak sınırları ötesinde geniş bir etki alanı oluşturmayı bunla rağmen başarmıştır.

Vesayetin koltuk değnekliğinden, emperyalistlerin figüranlığına ne ararsanız bunlarda, bay Kemal’de var. Tek olmayan; yerli, milli duruştur. Eser ve hizmet siyasetidir. Cumhur İttifakı olarak nasıl Türkiye’yi darbecilerden temizlediysek, terör örgütlerinin kuşatmasından çıkartıp, bölgesel bir güç haline getirip, küresel sistemde söz sahibi yaptıysak inşallah bundan sonra çok daha fazlasını milletimize kazandıracağız. Yeter ki birliğimize, kardeşliğimize sık sıkıya sahip çıkalım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olalım, iri olalım, diri, kardeş olalım. Hep birliket Türkiye olalım. 2023’e kadar durmak yok yola devam. Çok gayret. İnşallah Mersin gerek cumhurbaşkanlığında, gerek milletvekilliğinde 2024’te de inşallah belediyeleri başta olmak üzere büyük bir operasyon gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA