BU ÖĞRENCİLER NEREDE KALACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU ÖĞRENCİLER NEREDE KALACAK?


 

Silifke’de devlete ait öğrenci yurdunun olmaması ve Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı nedeniyle 4-5 bin liraya yükselen ev kiraları nedeniyle üniversite öğrencileri mağdur oldu. Durumdan habersiz üniversitelerin Silifke’deki bölümlerini yazan öğrenciler çaresiz kalırken siyasi parti temsilcileri 2 yıl önce tadilat yapılacak diye kapatılan KYK kız öğrenci yurdunun hala açılamasına tepki gösterdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Silifke İlçesi ve Taşucu Mahallesinde, Mersin Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’ne bağlı 13 bölümde eğitim gören yaklaşık bin 500 öğrenci kalacak yer sorunu ile karşı karşıya. İlçede kız öğrencilerin kalabileceği Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait bir yurdun olmaması, erkek öğrencilerin kalabileceği yurdun ise yetersiz olması ve Akkuyu Nükleer Santral inşaatı nedeniyle kiraların 4-5 bin liraya kadar çıkması öğrencileri çaresiz bıraktı.

Yaklaşık iki yıl önce kapatılan kız öğrenci yurdunun pandemi döneminde tadilatının tamamlanması ise tepki çekti.

 

ÖZEL YURTTA YOK!

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan İYİ Parti Silifke İlçe Başkanı Medine Gürbüz, daha önce 5 yıldızlı bir otelin KYK tarafından kız öğrenci yurduna çevrildiğini söyledi.

Söz konusu yurdun tadilat nedeniyle kapatıldığını ve geçen yıl pandemi nedeniyle ihtiyaç olmadığını anlatan Gürbüz, “Kız yurdunun şu an tadilatta olduğunu söylüyorlar. Geçen yıl pandemi nedeniyle öğrenciler gelmediği için kalan olmamıştı. Burası KYK yurduydu. Sadece tek bir var oda erkek öğrenci yurdu. Onun dışında KYK’ya ait başka yurt yok. Silifke’de özel yurtlar yok. Devlete ait bir kız ve bir erkek yurdu var, onlardan da kız öğrenci yurdunun tadilatta olduğu söyleniyor” dedi.

 

“BU ÖĞRENCİLER YURT HARİCİ NEREDE KALACAK?”

Nükleer santral yapılmasından dolayı Taşucu’nda boş evin kalmadığını ifade eden Gürbüz,

“Kümes halinde olan evleri bile 1000 TL’nin altında kiraya vermiyorlar. Silifke’de bile köhne, bakılmayacak yerlerde 1500 TL’nin altında kiralık ev yok. Bu öğrencilerin yurt harici kalacak bir yerleri yok. Evleri tutabilecek gücü olabileceğini düşünmüyorum. Ailelerin bunu karşılayabilecekleri bütçeleri yok. Fiyatlar fahiş düzeyde. Geçen yıl pandemi nedeniyle gelmediler ama bu sene gelmek isteseler bu fiyatlara nasıl kalacaklar. 2 yıllık okul için aileler bu kadar masrafı nasıl yapacaklar. Yüksek masraf çıkacak” şeklinde konuştu.

 

“EV KİRALARI 750-800 DOLAR”

Bölgede merkezi ısıtmalı ve eşyalı bir evin 750-800 dolara kiraya verildiğini hatırlatan Gürbüz,”Burada merkezi hükümete ve yerel yönetimlere iş düşüyor. Gençler için yaşam alanları oluşturulmalı. Burada en büyük görev KYK’ya düşüyor. Buraya yurt yapması gerekiyor. Burada belediyenin arazileri var. Hazine arazisi de var, üstelik imara da açıldı. Bir çok yer. Oralarda yurt yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

 

“TADİLAT NEDENİYLE KAPATILAN YURT 2 YILDIR AÇILAMADI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ise Kredi Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci yurdunun tadilat nedeniyle 2 yıldır kapalı olduğunu hatırlattı. Uçar, “400 kişilik bu yurt 2 yıldır tadilatta ve bu nedenle kapalı. 2 yıldır tadilatı bitirilememiş. Bir türlü hizmete sokmuyorlar. Silifke’de erkek öğrenci yurdu yok. Bir tane Taşucu’nda vardı. Depreme dayanıksız olduğu için kapatıldı. Silifke merkezde erkek öğrenci yok” dedi.

 

“VATANDAŞTA EV BULAMIYOR”

Akkuyu Nükleer Santralden dolayı Silifke’de kiraların çok yüksek olduğunu anlatan Uçar, “Sadece öğrenciler değil normal vatandaşta ev bulamıyor. KYK’nın bir buçuk yıldır kapalı olan yurdu şimdiye kadar tadilatını tamamlayıp hizmete sokması lazımdı. Kapızlı’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın misafirhanesini yurt olarak kullanacaklarını söylüyorlar. Orası okulun olduğu yere 20-25 kilometre uzaklıkta.Öğrenciler mağdur olacak” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA