“MUHTAR KÖYÜN SUYUNU TAŞ OCAĞINA MI SATTI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MUHTAR KÖYÜN SUYUNU TAŞ OCAĞINA MI SATTI?”


 

Karaman Merkez ilçesine bağlı Taşkale köyü Muhtarı Hasan Karaca’nın köyün suyunu taş ocağına sattığı yönündeki iddialar meclis gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Karaman Merkez ilçesine bağlı Taşkale köyü muhtarı Hasan Karaca hakkındaki iddiaları meclis gündemine taşıdı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Dr. Rıdvan Turan şunları söyledi: “Karaman Merkez ilçesine bağlı Taşkale Muhtarı Hasan Karaca köyde yaklaşık 1 yıldır ücretli öğretmenlik yapmış Pervin Çelik’e yönelik suç teşkil edecek davranışlarda bulunmaktadır. Pervin Çelik, çok düşük bir ücretle öğretmenlik mesleğini büyük bir özveri ile yerine getirirken maalesef uzun süredir köy muhtarı Hasan Karaca tarafından hedef haline getirilmeye çalışılmaktadır. Pervin Çelik, öğrencilerden herhangi bir ücret talep etmeden öğrencilerini geziye götürdükten sonra; muhtar Hasan Karaca tarafından kaldığı Özel İl İdaresinin misafirhanesinin suyu kesilmiştir. Fakat köylülerin ve öğrencilerin desteği ile Pervin Çelik’in su ihtiyacı, taşıma yoluyla karşılanmaya çalışılmıştır. Hasan Karaca’nın çabalarının da etkisiyle Pervin Çelik’in ücretli öğretmenlik sözleşmesi feshedilmiştir.

Diğer yandan Taşkale köyü muhtarı Hasan Karaca’nın köye ait olan suyu taş ocaklarına para karşılığı sattığı ve bu satış için sahte evrak düzenlediğine ilişkin iddialar ortaya atılmaktadır. Kamuoyunun aydınlatılması için bu iddiaların ortaya çıkarılması elzemdir.

Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:  “Taşkale Köyü Muhtarı Hasan Karaca’nın suç teşkil eden uygulamaları hakkında Bakanlığınız tarafından herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?

Taşkale Köyü Muhtarı Hasan Karaca’nın köyün suyunu taş ocağına sattığı ve satmak için sahte belge düzenlediği iddialar doğru mudur?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA