GÖZLER DEREYURT BARAJINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER DEREYURT BARAJINDA


 

Yüzde 85 oranında fiziki gerçekleşmenin sağlandığı ve bu yılın sonunda tamamlanmasının hedeflendiği Mersin’deki Dereyurt Barajı ile 4 bin 230 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Bu sayede dekar başına 2 bin 855 TL gelir artışı sağlanacak.

Haber Merkezi

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Mersin’de yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme- kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

 

4 BİN 230 DEKAR ARAZİ SU İLE BULUŞACAK

Bu kapsamda Mersin Dereyurt Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Çalışmaları devam eden Mersin Mut Dereyurt Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile Mersin İli, Mut İlçesine bağlı Çukurbağ, İbrahimli ve Hacıahmetli mahallelerine ait 4.230 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır.” dedi.

Yıldız yaptığı açıklamada; “Projede gövde, dipsavak, dolusavak, ulaşım ve rölakasyon yolları tamamlanmış olup ilave enjeksiyon çalışmaları yapılacaktır. Toplam 22,760 metre uzunluğundaki sulama şebekesinin 3 bin 400 metresinde mekanik aksam montajı yapılıp test işlemleri gerçekleştirilerek tamamlanmıştır. Sulama şebekesinin kalan kısmında çalışmalar devam etmektedir” İfadelerine yer verdi.

 

2021 SONUNDA TAMAMLANACAK

2021 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedeflenen Dereyurt Barajında bugün itibariyle yüzde 85 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını dile getiren Genel Müdür Yıldız; ”Temelden yüksekliği 41 metre olan gölet tamamlandığında 2021 birim fiyatları ile dekar başına 2 bin 855 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 9 milyon 341 bin 830 TL katkı ve yaklaşık 450 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Bu da bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA