MERSİN’E ENGELLİ GÜNDÜZ BAKIM EVİ MÜJDESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’E ENGELLİ GÜNDÜZ BAKIM EVİ MÜJDESİ


 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, bu yıl biri Mersin’de olmak üzere 9 adet yeni Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nin bu yıl faaliyete geçmesi için çalışma başlattığı açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 127 olan Gündüz Yaşam Merkezi sayısını arttırmak için çalışma başlattıklarını belirterek, 9 Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'nin bu yıl faaliyete geçmesini hedeflediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gündüzlü bakım alanında tam veya yarı zamanlı olarak engelli vatandaşlara hizmet sunulduğunu belirterek, 76 ilde toplam 127 adet Gündüz Yaşam Merkezi'nin hizmet verdiğini açıkladı. Yanık, 9 adet Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'nin daha bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Bakan Yanık, Gündüz Yaşam Merkezlerinin engelli bireylerin öncelikli olarak aileleri yanında yaşamını sürdürmesi esası çerçevesinde önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek, “Temel amacımız, engelli birey bulunan ailelerin bütünlüğünü korurken, engellilerin de sosyal hayata daha aktif katılmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

“GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZLERİ MODELİNİ YAYGINLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Gündüz Yaşam Merkezlerinin 2018 yılından itibaren ülke genelinde yaygınlaştırıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bu yıl itibarıyla 76 ilde toplam 127 Gündüz Yaşam Merkezimizle gündüz bakım hizmeti veriyoruz. Ayrıca Antalya, Aydın, Adana, Bursa, Mersin, Kars, Yalova ve İstanbul’da 2 tane olmak üzere toplam 9 adet Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'nin bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi için çalışmalarımız sürüyor. Gündüz Yaşam Merkezleri modelini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

Bakan Yanık, Gündüz Yaşam Merkezlerinde engellilerin engel gruplarına ve yaş gruplarına göre oluşturulan etkinlik salonlarında merkezde görevli usta öğreticiler, mesleki personel ve sağlık personelinin refakatinde çeşitli aktivitelerle günlük yaşam programlarından faydalandığını söyledi. Yanık, bunun yanında engellilerin tarımsal rehabilitasyon, iş uğraşı atölyeleri, müzik atölyesi, resim atölyesi çalışmaları ile sportif faaliyetler, tiyatro, müzik, halk oyunları, drama, ebru ve benzeri aktiviteler ile fiziksel rehabilitasyon amacıyla hidroterapi imkanlarından yararlandırıldığını ifade etti.

 

Gündüz bakım hizmeti nedir?

Gündüz bakım hizmeti, engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirildi. Ülke genelinde faaliyet gösteren 127 Gündüz Yaşam Merkezi'nde, zihinsel, bedensel engelliler, otizmli bireyler olmak üzere ilin ihtiyaçları kapsamında farklı engel gruplarına gündüz bakım hizmeti veriliyor. Gündüz bakım hizmeti kapsamında engelli bireyler Gündüz Yaşam Merkezlerinden haftada 40 saate kadar yararlanabiliyor. Gündüz Bakım Merkezlerinde öz bakım becerilerinin kazandırılması, müzik, resim, el sanatları gibi uygulamalar yapılıyor. Merkezlerde yürütülen hizmetlerle engelli bireylerin zihinsel ve duyusal olarak desteklenerek günlük yaşam becerilerinin korunması ve

engelliliğin sebep olduğu olumsuz etkilerin azaltılması amaçlanıyor. Aynı zamanda engelli ailelerine yönelik danışmanlık, rehberlik hizmetleri ile dayanışma ve bilgilendirme çalışmaları da yürütülüyor. Gündüz Yaşam Merkezlerinde geçici yatılı bakım hizmeti sağlanmıyor. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA