BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM YARDIMI BİN 600 LİRA OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM YARDIMI BİN 600 LİRA OLDU


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesince öğrencilere can suyu olan üniversite öğrenim yardımlarının başvurularının başladığı, bin 400 lira olan yardımların bu yıl bin 600 liraya çıkarıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eğitim döneminin ilk yılını kapsayan ve bu yıl bin 400 liradan bin 600 liraya çıkarılan yardımlardan yararlanmak isteyen öğrencilerin, 5 Kasım’a kadar başvurularını 'www.mersin.bel.tr' üzerinden yapmaları ve ikametlerine en yakın Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine evraklarını teslim etmeleri gerekiyor. Dileyen öğrenciler, 'Alo 185 Teksin Mersin Çağrı Merkezi’ni arayarak detaylı bilgi alabilecek.

Bu yardımlardan faydalanmak isteyen öğrencilerin 2021 yılı YKS yerleştirme sonucunu, kazandığı okula kaydını yaptırdığına dair okuldan veya e-Devlet üzerinden aldığı ‘öğrenci belgesi’ni, anne veya babasının Mersin’de ikamet ettiğini gösterir ikametgah belgesini vermesi gerekiyor. Şehit ve gazi çocuklarından ise bunlara ek olarak şehadet veya gazilik belgeleri isteniyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ağustos Ayı Meclis Toplantısında, Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere yönelik yapılan öğrenim yardımının bu yıl bin 600 lira olacağını müjdeleyerek, geçen yıl 6 bin 475 öğrencinin, önceki yıl 7 bin 200 öğrencinin bu yardımlardan faydalandığını belirtmişti. Bu yıl öğrenim yardımlarından 7 bin civarındaki öğrencinin faydalanabileceğini öngördüklerini vurgulayan Seçer, “Çocuklarımıza eğitim-öğretim sezonunda yardımda bulunacağız. 2 yılda yüzde 60’lık bir artış demektir. Bu önemli ve değerli bir çalışmadır diye düşünüyorum. Açık öğretim hariç, üniversitelerin en az 4 yıllık ve üzeri bölümlerini ve vakıf üniversitelerinin yüzde 100 burslu bölümlerini okumaya hak kazanan öğrencilerimize bu nakdi yardım desteklerini sağlıyoruz. Şehit ve gazi yakınlarında bu şartların bazıları, bu kriterler aranmıyor” ifadelerini kullanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA