BÖYLE İNTİKAM GÖRÜLMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÖYLE İNTİKAM GÖRÜLMEDİ


 

Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak çalışırken hukuk fakültesi bitirerek avukat olan fahri trafik müfettişi A.C.B’nin, mahkemelik olduğu aralarında eski kurumunun müdürü ile İl Tarım Müdür Yardımcısı’nın da bulunduğu 12 kişiye 1 yıl içinde defalarca trafik cezası yazdığı iddia edildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak çalışırken dışarıdan hukuk fakültesi bitirerek avukat olan ve geçici görevle Mersin Valiliği’ne avukat olarak atanan, aynı zamanda fahri trafik müfettişliği yapan A.C.B’nin, bir konu nedeniyle mahkemelik olduğu aralarında eski kurumunun müdürü ile İl Tarım Müdür Yardımcısı’nın da bulunduğu 12 kişiye 1 yıl içinde defalarca trafik cezası yazdığı iddia edildi. İl Tarım Müdür Yardımcısının aracına evde karantinada olduğu dönemde bile ceza yazan fahri trafik müfettişinin kurumun resmi aracına da ceza yazdığı ortaya çıktı. A.C.B hakkında görevi kötüye kullanma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulurken Valiliğe şikayet dilekçesi verildi. A.C.B. ise biz ihlal eden plakayı bildiririz. Trafik polisi araştırır ceza keser. 3–4 bin tane ihlal bildirmişim kimin kim olduğunu bilemem” dedi.

 

GIDA BİRİMİ CEZA YAĞMURUNA TUTULMUŞ

Alınan bilgiye göre, son 1 yılda telefonla görüşme ve yayalara yol vermeme gibi suçlardan; Akdeniz İlçe Tarım Müdürü Mehmet Dinçer Göçmen’in eşinin adına kayıtla ancak kendi kullandığı araca 8, aynı kurumun gıda kontrol biriminde görev yapan Gıda Mühendisi Gülay Çaparoğlu’nun eşi adına kayıtlı ancak kendi kullandığı aracına 2, Gıda Mühendisi Uğur Ertuğrul’un aracına 2, Veteriner Hekim Ahmet Ateş’in aracına 2, Şoför Nasif Yanar’ın kullandığı araca 1, Ziraat Mühendisi Levent Çetintaş’ın aracına 3, Veteriner Merve Tekinasa’nın aracına 1, Gıda Mühendisi Cansu Yıldırım Dağ’ın aracına 3, Gıda Mühendisi Barış Kansu’nun aracına 2, Gıda Mühendisi Gaye Falcıoğlu’nun aracına 2, Veteriner Erkin Eser’in aracına 2 ve kurumun 33 ASA 68 plakalı resmi aracına 1 ceza yazıldı. Yazılan trafik cezalarından bıkan çalışanlar kimin yazdığı konusunda araştırma başlattı. Yapılan araştırmalarda yazılan cezaların aynı ekiplerdeki personellere olduğu, ceza saatlerinin mesaiye geliş – gidiş saatleri olduğu tespit edildi.

 

MÜDÜRÜN ÖZEL ARACINA 8 CEZA

Bunun üzerine bazı personeller cezalara itiraz etti. Ceza yazılan kişilerin aynı kurumda olması nedeniyle fahri trafik müfettişinin kurumdaki personellerle husumeti olan biri olduğu düşünüldü. Konu personeller tarafından Akdeniz İlçe Tarım Müdürü Mehmet Dinçer Göçmen’e aktarıldı.

Müdür Göçmen’in eşi adına kayıtlı ancak kendi kullandığı aracına da fahri müfettiş tarafından çeşitli zamanlarda 8 adet ceza yazıldığı, ayrıca İl Tarım Müdür Yardımcısı Mustafa Can’a 3 defa, resmi plakalı gıda kontrol aracına da cezalar yazıldığı tespit edildi. Bunun üzerine bazı personeller cezalara itiraz için mahkemeye başvurdu. Müdür Yardımcısı Mustafa Can’a yazılan cezalardan biri Covid-19 nedeniyle evde karantinada bulunduğu söylemesi üzerine mahkeme tarafından iptal edildi. Mahkeme süreci devam ederken bahsi geçen fahri müfettişin aynı gıda kontrol ekibinde görev yapan personellere ardı ardına tarihlerde ceza yazdığı fark edilince bu fahri müfettişin dairede çalışan personellerden biri olduğundan şüphelenildi.  Araştırmalar sonunda fahri müfettişin daha önce aynı kurumda ziraat mühendisi olarak çalışırken hukuk fakültesini bitiren ve avukat olarak geçici görevle Mersin Valiliği’nde görevlendirilen A.C.B. olduğu belirlendi.

 

MERSİN VALİLİĞİNE GEÇİCİ GÖREVLE ATANMIŞ

Mersin Valiliği’ne geçici görevle bulunan ancak özlük işlemleri Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü’nde devam eden A.C.B’nin İlçe Tarım Müdürlüğü’nde aktif olarak çalışmadığı halde "Gıda Kontrol Görevlisi Ek Ödemesi'ni talep etmesi ve arazi tazminatı ve seyyar puantajları uygun göndermemesi nedeniyle  ilçe müdürlüğü ile mahkemelik olduğu ve müdür hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

 

SAVCILIĞA VE EMNİYETE SUÇ DURUYURUSUNDA BULUNDULAR

Fahri trafik müfettişi hakkında İl Tarım Müdür Yardımcısı ile Akdeniz İlçe Tarım Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 9 kişi il müdür yardımcısı İlçe Müdürü ve gıda kontrolünde çalışan personellere husumet beslediği ve kendisine verilen "fahri trafik müfettişliği" kamu görevini bu husumete bağlı olarak kötüye kullandığı, kurumun personellerine art niyetle gerçeği yansıtmayan cezalar yazarak insanları maddi ve manevi zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılığın yönlendirmesiyle CİMER üzerinden şikayet oluşturularak Mersin Valiliğine Şikayet dilekçesi verildi.

 

CEZA YİYEN MÜDÜR SAVCILIĞA BAŞVURDU: “CEZA YAZAN AYNI TRAFİK MÜFETTİŞİ”

Akdeniz İlçe Tarım Müdürü Mehmet Dinçer Göçmen, Cumhuriyet Savcılığına verdiği  şikayet dilekçesinde, 2108 yılından beri söz konusu kurumda müdür olarak görev yaptığını, kendisinin kullandığı eşi adına kayıtlı araca son bir yıldır bazıları sıklıkla olmak üzere cezalar yazılmaya başlandığını aynı cezaların kurumunda görevli bazı personele de yazılması üzerine durumdan şüphelendiğini kaydetti. Cezalara itiraz eden arkadaşlarının UYAP üzerindeki dava dosyalarını incelediklerinde Fahri Trafik Müfettişinin sicil numarasının hep aynı olduğunu görünce kasıt olduğunu düşündükleri kaydetti.

 

“MAHKEMELİK OLDUĞUMUZ KİŞİ OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Yaptıkları araştırmada söz konusu müfettişin Mersin Valiliğinde geçici görevle avukat olarak görev yapan ancak Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde kadrolu ziraat mühendisi olan A.C.B. olduğunu tespit ettiklerini anlatan Dinçer dilekçesinde şunları kaydetti:

 “A.C.B.  Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde İlçe Müdür vekili olarak göreve başladığım 2018 yılı haziran ayı itibariyle Mersin Valiliğinde avukat olarak geçici görevlendirilmişti ve  ziraat mühendisi olarak görev tazminatı almak için İlçe Müdürlüğüne puantaj evrakları gönderiyordu. Uygun olmayan puantajlara ödeme yapmadığım için müdürlüğümüzü mahkemeye verdi. Sonrasında da şahsım hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. A.C.B. Valilikte görevli iken, Mersin Valiliği hakkımda disiplin soruşturması açtı. Bu soruşturmaların hiçbirinden ceza almadım. İlgili kişiyle herhangi bir husumetim olmadığı halde, haksız ödemenin önüne geçmek ve kamu zararının önlenmesi maksadıyla yapmış olduğum işlemler neticesinde kişinin şahsıma karşı husumetinin oluştuğunu ve bana karşı kin ve nefret beslediğini düşünmekteyim. İlgili kişinin Mersin II Tarım Müdürlüğü bünyesinde çalışan başkalarına da yapabileceğini tahmin ederek İl Müdürümüz Arif Abalı ve il Müdür Yardımcısı Mustafa Can ile görüştüm. İl Müdürümüz Arif beyin eşinin aracına 1 adet ve Müdür Yardımcımız Mustafa beyin aracına da 3 adet ceza kesildiğini öğrendim. İlgili kişi şahsıma karşı kin ve nefret besleyerek, kamu yararına yapması gereken Fahri Trafik Müfettişlik görevini kendi çıkarları doğrultusunda sahte evrak düzenleyerek cezalandırma aracı olarak görmekte ve para cezası yazmak içinde kişisel verileri araştırdığı anlaşılmaktadır. Yukarıda açıkladığım ve Başsavcılığınızca resen gözetilecek sebeplerle; görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik ve başkaca tespit edilecek suçlardan dolayı cezalandırılmasını istiyorum.”

 

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ İSİM KONUŞTU: “BİZ CEZA KESMEYİZ İHLAL BİLDİRİRİZ”

İddiaların odağındaki A.C.B. ise Haberci Gazetesine yaptığı açıklamada fahri trafik müfettişlerinin ceza kesmediğini ve böyle bir görevinin de olmadığını söyledi. Trafik ihlali ile ilgili müfettişlerin plakayı emniyete bildirdiğini ve cezayı trafik polislerinin kestiğini anlatan A.C.B. “Biz kimsenin ne olduğunu bilmeyiz. Böyle bir durum yok. Fahri Trafik Müfettişleri; “bu adam kırmızıda geçti, bu yayaya yol vermedi” diye bildirir. Emniyet gerekli işlemleri yaptıktan sonra ceza tutanağı düzenler. Biz tutanak düzenlemeyiz. Türkiye’deki insanlar bunu yanlış biliyor. Ben 3–4 bin tane ihlal bildirmişim mesela. Bilemem ki ben kimin kim olduğunu. Benim kimse ile husumetin yok. Beni bu konu ile ilgili savcılık çağırdığı zaman gerekli işlemi yapacağım. Gerekirse dava açacağım” dedi.

 

“KURUMLA MAHKEMELİK OLDUK AMA CEZALARIN ONLA ALAKASI YOK”

Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kurumdan alacağı paralar ve bazı konularla ilgili Kendisine dava açtığını anlatan A.C.B, “Davalardan bazılarını kazandım. Biri sürüyor ancak bu cezanın onunla alakası yok. İtibarımı zedelemek için yapıyorlar. Benim bilgilerimi kim verdi onu araştıracağım. Suç duyurusunda bulunacağım” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA