“REÇETESİZ İLAÇLARIN ÖNÜNÜ AÇABİLECEK DÜZENLEMEDEN VAZGEÇİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“REÇETESİZ İLAÇLARIN ÖNÜNÜ AÇABİLECEK DÜZENLEMEDEN VAZGEÇİN”


 

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, 52 ilacın SGK’nın geri ödeme listesinden çıkarıldığını eşdeğer ilaç fiyat uygulamasının ise yüzde 5’e düşürüldüğünü belirterek reçetesiz ilaçların önünü açabilecek uygulamalardan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır,  Resmi Gazete’de yayınlanan “Sağlık Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ve Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı ile 52 ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesinden çıkartıldığı ve eşdeğer ilaç taban fiyat uygulamasının da yüzde 5’e düşürüldüğünü hatırlattı. Sağır bu kapsamda antienflamatuar ilaçlar olarak adlandırılan ağrı ve iltihaplanma (inflamasyon) tedavisinde lokal olarak kullanılan spreyler, eklem-kas ağrısı tedavisinde kullanılan jel ve merhem gibi topikal ilaçlar ve çocukların diş çıkarma döneminde lokal kullanılan ağrı kesici topikal ilaçlar ve ağız spreylerin SGK’nın geri ödeme sistemi kapsamından çıkarıldığını kaydetti.

Bu durumun hastaların yaptığı cepten ilaç harcamalarının daha fazla artmasına, vatandaşların en az yüzde 5 daha fazla fiyat farkı ödemesine neden olacağını belirten Sağır, “Ayrıca uzun zamandır yaşama geçirilmek istenen reçetesiz ilaç kategorisinin genişletilmesinin önünü açabilecek nitelikte bir adımdır. Halkın sağlık-ilaç hakkını önceleyen bir sağlık meslek örgütü olarak böyle bir düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz. Vatandaşların cepten yapacağı ödemeleri artırarak sağlığın tesisi açısından vazgeçilmez olan ilacın erişilebilir ve alınabilir olmasını zorlaştıracak, fiili olarak reçetesiz ilaçların genişletilmesinin önünü açacak bu düzenlemeden bir an önce vazgeçilmeli” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA