FESTİVAL, PERDESİNİ BİR TÜRKİYE PRÖMİYERİYLE AÇIYOR. | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FESTİVAL, PERDESİNİ BİR TÜRKİYE PRÖMİYERİYLE AÇIYOR.


 

Haber Merkezi

 

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Türkmenistanlı Şair Murmuhammed Andalıp’ın aynı adlı eserinden operaya uyarlanan Danatar Ovezov ile Ukraynalı Besteci Yuliy Meyrus’un Leyli ve Mecnun operasının uvertürünü, festival açılış konseri olarak Türkiye’de ilk kez seslendirecek. Rustam Rahmedov’un yönetiminde, Ceyla Ganiyeva’nın solist olduğu konser, 11 Eylül 2021 Cumartesi saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde, Danatar Ovezov ve Yuliy Meytus’un Leyli ve Mecnun operasının Uvertürü ile birlikte, Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe, Kara Karaev’in Keman ve Orkestra İçin Konçerto, Ferit Tüzün’ün Esintiler, eserleri seslendirilecek.

   Aynı akşam konser öncesi, 2021 Festival Ödülleri sahiplerine takdim edilecek. Bu yılın ödülleri, Festival Sanat Ödülü, Doç Ahad Asker, Festival Kent Ödülü, Kemal Rastgeldi, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ise Memet Çelik, şeklinde dağıtılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA