“POLİSİN İFADESİ NEDEN 3 GÜN SONRA ALINDI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“POLİSİN İFADESİ NEDEN 3 GÜN SONRA ALINDI?”


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Şırnak’ta 7 yaşındaki çocuğun polis zırhlı aracının çarpması sonucu hayatını kaybetmesini meclis gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

 

 

Şırnak'ın İdil ilçesinde 3 Eylül’de zırhlı polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Miroğlu'nun ölümü Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği sordu önergesinde Miraç’ın ölümüne neden olan polis memurunun ifadesinin olaydan 3 gün sonra alındığını belirterek “Miraç Miroğlu’nun ölümüne neden olan polis memurunun ifadesi neden 3 gün sonra alınmıştır? Yaşanan olay sonrası gerekli adli ve tıbbi süreç zamanında neden yapılmamıştır? Zırhlı aracı süren polisin zırhlı araç sürüşü için sertifikası bulunmakta mıdır? Bu polis hakkında idari ve hukuki süreç başlatılmış mıdır?” diye sordu.

 

Antmen, İdil Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘Ölümlü trafik kazası’ suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan polis memurunun daha sonra serbest bırakıldığını ancak olayla ilgili Miroğlu ailesinin ifadesinin ise henüz alınmadığını belirtti.

Zırhlı aracın ölümüne neden olduğu Miraç'ın babası Salih Miroğlu’nun, zırhlı araçların 7 gün 24 saat yüksek süratle mahallede devriye attıklarını söylediği açıklamasını da hatırlatan Antmen “Baba Miroğlu ‘Eğer o araç yavaş gitseydi, benim çocuğumun terliği dama uçmazdı ve 11 metre fırlamazdı. Bisikleti 4 parçaya ayrılmıştı’ ifadelerini kullanmıştır. Zırhlı araçlar nedeniyle son 10 yılda 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ancak bu tespit edilebilen sayıdır. Gerçek sayı belki de daha fazla” ifadelerini kullandı.

 

“POLİS MEMURUNUN İFADESİ NEDEN 3 GÜN SONRA ALINDI”

Antmen soru önergesinde şunları kaydetti: Miraç Miroğlu’nun ölümüne neden olan polis memurunun ifadesi neden 3 gün sonra alınmıştır? Yaşanan olay sonrası gerekli adli ve tıbbi süreç zamanında neden yapılmamıştır? Zırhlı aracı süren polisin sürüş için sertifikası bulunmakta mıdır? Bu polis hakkında idari ve hukuki süreç başlatılmış mıdır?

Olay esnasında zırhlı aracın hızı kaçtır? Zırhlı araçlar neden herhangi bir olay olmayan mahallelerde durmadan gezmektedir? Aile ve çocukların yaşadıkları yerde bu araçlar neden hız yapmaktadır?

Miraç Miroğlu’nun ailesinin konuyla ilgili ifadeleri neden alınmamaktadır? Ortaya çıkması istenilmeyen herhangi bir durum mu bulunmaktadır?

Miraç Miroğlu’nu gömülmeden önce annesinin son bir kere onu görmesine neden izin verilmemiştir?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle, 2011 yılından bu yana geçen sürede zırhlı araçlar başta olmak üzere; emniyete, jandarma ve kolluk kuvvetlerine bağlı araçlar kaç defa kaza yapmıştır? Bu kazalarda kaç kişi ölmüş kaç kişi yaralanmıştır? Bu olaylar hangi illerde ve tarihlerde meydana gelmiştir? Ölen ve yaralananlardan kaçı 18 yaşının altındaydı?

Bahsi geçen kazalara sebebiyet veren zırhlı araç sürücülerinin kaçı görevden uzaklaştırıldı? Kaçı hala görevine devam etmektedir? Bu sürücülerden kaçının zırhlı araç kullanma eğitimi ve sertifikası bulunmaktadır?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA