KAN HASTALARINA RAPOR EZİYETİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAN HASTALARINA RAPOR EZİYETİ


 

Mersin Talasemi ve Orak Hücre, Anemi Hastaları Derneği Başkanı Dr. Ali Tamam, talasemi, orak hücre anemisi, hemofili hastalığı bulunan öğrencilerden evde eğitim için heyet raporu zorunluluğu getirilmesine tepki gösterdi. Tamam, rapor için poliklinik poliklinik gezdirilen çocukların Covid 19 kapabileceğini kaydetti.

Haber Merkezi

 

Mersin Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği Başkanı Dr. Ali Tamam,  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başladığını hatırlatarak hayırlı olmasını diledi.  Covid 19 hastalık yükünün kendini çok ağır hissettirdiği bu dönemde tüm eğitim-öğretim camiası ve ailelere dikkatli olmalarını öneren Tamam, süreçte yerel yönetimlerin de okullara ve öğrencilere gerekli desteği vereceği konusunda beklenti içerisinde olduklarını söyledi.

Kronik hastalığa sahip çocuklardan evde eğitim için rapor istenmesinin Covid riskine maruz bıraktığını anlatan Tamam, “Bu durum kronik hastalıklara sahip bireylere yapılan kâğıt üzerinde ideal, uygulamada yetersiz, engelli hakları yönünden de ciddi bir eksiklik yaratırken, sağlık açısından da ciddi tehlike yaratmaktadır" dedi.

 

“YENİ BİR RAPOR İSTENMESİN”

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile ‘Kronik hastalığı olan öğrenciler, e-Nabız Sistemi'nden alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurabilecek. Bu öğrencilerin eğitim faaliyetlerini sürdürmeleri yönünde il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak’ denildiğini hatırlatan Tamam şunları söyledi: “Bununla birlikte özellikle en ufak bir enfeksiyon hastalığının bile yaşamsal risk oluşturabileceği Akdeniz Anemisi (Talasemi ve Orak Hücre Anemi), hemofili vb hastalardan evde eğitim almaları gerekliliği husunda heyet raporu istenmesi, bu çocuk ve gençlerimizin hastanelerde poliklinik poliklinik gezdirilmesi Covid 19 kapmalarına neden olabilecektir. Hastanelere bağımlı ve her türlü enfeksiyon hastalığında yaşamsal risk taşıyan başta Talasemi ve Orak Hücre Anemisi, Hemofili hastalarımız olmak üzere tüm enfeksiyonlara açık hastalarımız için yeni bir ek rapor istenmeksizin e-nabız ve hastane kayıtlarının esas alınmasını, bu hastalarımızın pandemi sürecinde poliklinik poliklinik gezdirilerek Covid 19 yönünden riske edilmemesini ilgililerden talep ediyor ve okullarımızda alınan önlemleri somut örnekleri ile bilmek istiyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA