SİYASETÇİLERİN KÖYÜ HİZMET ALAMAMAKTAN DERTLİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİYASETÇİLERİN KÖYÜ HİZMET ALAMAMAKTAN DERTLİ


 

Polise hakaret ile gündeme gelen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın köyü olan Mut’un Elmapınar Köyü’nde elektrik hatlarının yenilenmesi sonrası bazı sokak lambalarının takılmaması vatandaşı mağdur etti. Vatandaşlar konuyu sosyal medyada gündeme taşıdı.

Hediye Eroğlu

 

Mut’un Elmapınarı köyünde yenilenen hatlarında elektrik direklerine lamba takılmayan köyün, Erdemli’de polise hakaret eden AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın köyü olduğu ortaya çıktı.

Amcası Rahmi Gül’ün muhtarlık yaptığı köyde gece aydınlatması olmamasına tepki gösteren köylüler Sonses Tv’ye şu açıklamada bulundular: “Köyün hatları yenilenirken direklerdeki sokak lambaları iptal edilmişti, yenisini takmadılar. Köyümüz gece karanlık, göz gözü görmüyor. İlgililerini aradık, bildirimde bulunduk. 2 ay oldu. Muhtarımız Rahmi Gül’de aradı. Fakat ne gelen var ne de soran var. Akşamları zifiri karanlıkla mücadele ediyoruz. Hala hiçbir yetkili bize aydınlatma sorununuzu çözeceğiz demedi…”

 

“KÖY KARANLIKTA DEĞİL”

Erdemli’de polise hakaret eden AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın amcası olan muhtar Rahmi Gül Haberci Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, bildiği kadarı ile köyün karanlıkta kaldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Köylerinde ağaç olan direklerin demir direklerle değiştirildiğini ifade eden Muhtar Gül,

“O esnada 2 yada 3 yere çıplak kablo değil izolasyonlu kablo çekilmiş. O izolasyonlu kabloya aydınlatma lambası takmak biraz sıkıntılı imiş. Ben bu hat teslim edilirken ameliyat olduğum için Konya’da idim. O zaman müdahale edemedik. Köy karanlık diye bir şey yok. 2 bölgede 2 tane sokak lambası eksik. 2 lamba takıldığı zaman sorun çözülüyor. Çok abartılacak bir şey yok” şeklinde konuştu.

 

“ABARTILIYOR”

Konunu abartıldığını ve bunu da kimlerin yaptığını bildiğini anlatan Gül, “Ben bu sorunun çözümü için Toroslar EDAŞ’ı 186’ya hatta muhtarlara özel bir hat var oraya da bildirdim. Kişiye özel olursa noterden tasdikli bazı evraklar istediler. Zamana ihtiyaç var biz bunu çözeriz. Çözmeye çalışıyoruz. Vatandaş akşam söyleyelim sabaha hallolsun istiyorlar. Öyle bir dünya yok. Kasti olarak bir şey yok. Aslında evinin önüne bir tane karpuz lamba koysa bile bu şikayeti önler.

Biz çalıştık ve şahsi çabamızla ağaç direklerini demir direğe çevirdik. 2 tane lamba sorunu var ikisinin yerini biliyorum. Her şey yolunda. Birisi emekli bir avukat arkadaşın evinin yolu bir diğeri ise onun karşısında Toroslar Belediyesi’nden emekli bir arkadaş. Bazıları ellerinde telefonla paylaşım yapıyor. Normalde köydeki sorunu benim çözmem lazım. Ben enerji şirketinden emekli biriyim. Bu işler benim için çerez ekmek gibi bir şey. Bu konuda ne yapacağımızı biliyoruz, çevremizde var. Sosyal medyayı eften püften işlerde kullanmıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BİZİM KÖYE KÜSTÜ GALİBA”

Köydeki diğer sorunlarla ilgili de bilgi veren Muhtar Gül şunları söyledi: “Büyükşehir ile ilgili şu ana kadar ana yollarımız iyi. Ana arterleri tamir ettiler. Ama seçimden bu yana çok ileri giden çok bir şeyimiz yok. Bize ilk 5 yılda yani Burhanettin Kocamaz döneminde ne yapıldı ise onunla duruyoruz. Seçimlerde bu belediyeye tulum çıkardı bu köy. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi bizim köye küstü galiba. Mut Belediyesi ile ilgili bir sorunumuz yok. İstediğimiz şeyi istediğimiz zaman yapıyorlar. Bizim köyümüz en eğitimli bir köy. Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın kökeni bizim köy. Kaya Mutlu’nun dedesi Fikri Mutlu’nun kökeni bizim köy. Eğitimimiz güzel hep göç veren bir köy. Seçmen kaydımız 80 civarında. Kışın 17 hane kalıyor. Yazın 30’a çıkıyor. Çok güzel bir yer. Karaman’a sınır bir köyüz. O yollarımız doğru dürüst yapılsa. Eski dönemden bir asfalt yapılmış. Bu sene 3-4 köyü sathi kaplama yapıldığını biliyorum. Diğer köylere ise ileriki zamanlarda yapılacağını söylediler. Bizim bölge için çok doğru bir organizasyon yapılmıyor yayla bölgelerine. Bu sene benim bildiğimiz kadar hiçbir köye greyder gelmedi. Bu servis yollarımız Burhanettin Başkan zamanında nasıl kaldı ise öyle kaldı.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA