CHP’Lİ KADINLARDAN SALDIRI TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ KADINLARDAN SALDIRI TEPKİSİ


 

Çanakkale’de Aylin Nazlıaka ve CHP’lilere "Reisi size yedirtmeyiz" denilerek saldırı girişiminde bulunulmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Mersin’den Kadın Koları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Baskı ve şiddet ile bizi durduramazsınız” diyerek, ilk seçimlerde AKP zihniyetini ülkemizden söküp atacaklarını söyledi.

Haber Merkezi

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıkaya’nın, Çanakkale’de saldırıya uğramasına partili hemcinslerinden tepki geldi. CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanlı Gülşah Yıldırım Genç, saldırıyı kınayarak, iktidarı eleştirdi.

Gülşah Yıldırım Genç, açıklamasında; “Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka'nın Çanakkale'ye yaptığı ziyaretteki saldırı girişimini kınıyoruz. Bu zihniyetlerin "Bunlar daha iyi günleriniz! Durun bakalım başınıza daha neler gelecek?" anlayışından beslendiğini çok iyi biliyoruz. Siyasetçilerin görevi halkı ayrıştırmak değil, birleştirmektir. Bizler halka kin ve nefret tohumları eken anlayışı reddediyor, ayrılığın gayrılığın olmadığı bir Türkiye'yi inşa etmek için çalışıyoruz. Kadınların en ön saflarda yürüyen örgütlü mücadelesinden korkuyorlar, korksunlar! Biz kadınlar coşkun akan sular gibiyiz. Baskı ve şiddet ile bizi durduramazsınız. İlk seçimlerde AKP zihniyetini ülkemizden söküp atacağız” dedi.

 

NE OLMUŞTU?

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın Çanakkale ziyaretinde, Nazlıaka ve beraberindeki kadın kolları üyelerine dün gece saldırı girişiminde bulunuldu. Konaklamak üzere bir otele gelen Nazlıaka ve parti heyetinin aracı, bir araç tarafından sıkıştırıldı. Araçtaki kişinin CHP’lilere hakarette bulunduğu öğrenildi. Aracın, kısa bir süre sonra olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

 

"REİSİ SİZE YEDİRTMEYİZ' DİYE BAĞIRDI"

Aylin Nazlıaka yaşananları şöyle anlattı: "Dün gece iki sularında Çanakkale’ye geldik. Otobüsü otelin önüne park ettik. Ben içeri girip kayıt işlemlerini yaptığım esnada, otobüsümüze, kadın kolları il başkanımıza ve CHP personeline saldırı girişimi gerçekleşmiş. Hepimizin sağlığı iyi ancak bu olay esef vericidir. Çanakkale gibi kadın erkek herkesin gece geç saatte bile sokakta özgürce dolaşabildiği, son derece eşitlikçi, demokratik bir şehirde böyle bir şeyin yaşanmış olması üzücü. Bu girişimde bulunan kişi, ‘Reisi size yedirtmeyiz’ diyerek aracı arkadaşların üzerine doğru sürmüş. Bu kişinin nereden beslendiğini, nereden güç aldığını anlamak zor değil. Ben, Emniyet Müdürü ve Vali ile de görüştüm. Soruşturma açılmış durumda. Sürecin takipçisi olacağız. Programımızı değiştirmeden aynen devam ettik, güvenlik tedbirlerini arttırarak devam ediyoruz. Zaten demirden korksak trene binmezdik. Bir an önce ülkede kutuplaşma ve gerginliğin sonlanması gerekiyor. Bunda da ülkeyi yönetenlere önemli bir görev düşüyor. Şiddeti tetikleyen değil şiddeti sönümlendiren şekilde açıklamalar yapmalarının bir sorumluluk olduğunu kendilerine bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Öte yandan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka olaydan sonra şikayetçi oldu ve aracın plakası da alınarak polise bildirildi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA