POLİSTEN ANNELERE NARKOTİK EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİSTEN ANNELERE NARKOTİK EĞİTİMİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü “En İyi Narkotik Polisi Anne Eğitimi” devam ediyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Tarsus İlçesi Yunusoğlu Mahallesi ve Tekeliören Köyünde iki ayrı oturum halinde 33’ü anne adayı olmak üzere toplam 49 vatandaşa “En İyi Narkotik Polisi Anne Eğitimi verildi”.

Madde bağımlılığı sorununun güvenlik sorunu gibi algılanmakla birlikte toplumsal halk sağlığı sorunu olduğu, madde kullanan herkesin bağımlı olma riskinin bulunduğu ve ‘benim çocuğum yapmaz’ anlayışının geçersiz olduğu bir olguya vurgu yapıldı. Projenin amaç ve hedefleri doğrultusunda çocukların madde kullanımına başlamadan önüne geçmek, henüz madde kullanımının başında fark edip önüne geçilmesi amaçlandığı dile getirilerek bu bağlamda annelerin üstlendiği görev itibariyle destek ve katkılarının önem arz ettiği belirtildi.

Seminerde başta madde bağımlılığı olmak üzere kötü/zararlı alışkanlıklar ile altında yatan nedenler, ebeveynlerin çocuklarda madde kullanımına dair dikkat etmesi gereken şüphe uyandıran tutum ve davranışlar, madde kullanan bireylere karşı yaklaşım tarzı ve çözüm önerileri, tedavi süreci ile destek alınabilecek kurum ve kuruluşlar, uyuşturucu suçlarında kolluğa destek amacıyla hazırlanan UYUMA Aplikasyon Uygulaması üzerine yaşamsal olgu örnekleri eşliğinde bilgi paylaşımında bulunuldu.

Eğitimde ayrıca İki Ekmek isimli kısa filmi izlettirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA