MERSİN SU KAYNAKLARINA BALIK TAKVİYESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SU KAYNAKLARINA BALIK TAKVİYESİ


 

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı yurt genelinde göllere balık takviyesi yapmaya devam ediyor. O takviyelerin son adresi Mersin oldu. Mersin’de 20 adet su kaynağına, 200 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ‘2021 yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında 11 ilçemizde yer alan toplam 20 adet su kaynağına, Adana Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu tarafından üretilen 200 binden adet sazan balığı salımı gerçekleştirilmiştir.

Balıklandırma çalışması ile ilimizin yüksek rakımlı kısmında bulunan iç suları çevresinde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın balık etine kolaylıkla ulaşması ve amatör olta balıkçılarına yeni bir faaliyet alanı olması hedeflenmektedir.

Sazangillerin avcılığında dikkat edilmesi gereken nokta ise; 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Düzenleyen Tebliğ’in 12.maddesine göre İlimiz sınırları içerisinde kalan bütün sularımızda 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. Sazan balığının avlanılabilir minimum boy limiti 40 santimetre olup, amatör balıkçılarımız her avcılıklarında en fazla 5 adet yakalayabilirler. Amatör avcılık kurallarının ihlali durumunda vatandaşlarımıza idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA