ÖĞRENCİYE UCUZ EV HAYAL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİYE UCUZ EV HAYAL


 

Mersin Üniversitesi’nin yüz yüze eğitim kararı alması ve üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile kiralık ev aramak için kente gelen öğrenciler yüksek ev kiraları nedeniyle neye uğradığını şaşırdı. Öğrenci Velisi Mustafa Özke, yüksek kiraları vicdansızlık olarak nitelendirirken Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat kentteki konut sıkıntısına dikkat çekerek, 2 bin lira olan kiraların seneye 3-3 bin 500 liraya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Üniversitesi’nin yüz yüze eğitim kararı alması ile kalacak yer sorununa çare bulmak isteyen öğrenciler kentte kiralık evlere yöneldi. Okulların açılacak olması, memur tayin döneminin piyasayı hareketlendirmesi nedeniyle kiralık ev fiyatlarının pandemiden öncesine göre 2 kata kadar artması öğrencileri çaresiz bıraktı. Üniversite Caddesi’nde daha önce 800 liraya oturdukları 2+1 kiralık dairelerin fiyatının bin 600-2 bin liraya kadar çıktığını gören öğrenciler şaşkınlık yaşıyor. Özellikle ailesi dar gelirli olan öğrenciler devlet yurdunun çıkmaması ve özel yurtlarında pahalı olması nedeniyle ne yapacağını bilemeyerek kara kara düşünüyor.

 

ÖĞRENCİ VELİSİ ÖZKE: VİCDANSIZLIK DEĞİL Mİ?

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Mustafa Özke, Mersin Üniversitesi’nde okuyan kızına kalacak ev bulmak için geçtiğimiz günlerde Mersin’e gelerek Üniversite Caddesi’nde ev aradıklarını söyledi. Kızının daha önce 800 liraya kaldığı 1+ 1 kiralık dairelerin fiyatlarının 1500-2 bin liraya kadar çıktığını görünce şaşkınlık yaşadıklarını ifade eden Özke, ev bulamadan geri dönmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Ev kiralarının 2 katına ve daha fazlasına kadar çıkarılmasını vicdansızlık olarak değerlendiren Özke, “Ailesi asgari ücretle geçinen bir kişi 1500-1600 lira kira vererek çocuğunu nasıl okutacak. Kiraların bu kadar artırılması vicdansızlık değil mi? Devletin Valisi yada ileri gelenleri kiraların bu kadar artırılmaması konusunda emlakçılarla görüşerek buna el atmalı” şeklinde konuştu.   

 

“BOŞALTTIKLARI EVLERİ 2 KATINA BULABİLDİLER”

Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise 2019 sonu 2020 yılı başı pandemi sürecine girildiği ve vatandaşların evlerimize kapandığını, üniversitelerin ve Milli Eğitim’inde online eğitim yaptığını kaydetti. Aşılamanın artması ile pandemininde kısmen azalması ile yüz yüze eğitim  kararı alındığını anlatan Canpolat, “Okulların açılması kararı ile tayin dönemi ile karşı karşıya kaldık. Pandemi döneminde kirada oturan öğrencilerimiz  boşu boşuna kira vermemek adına kiralarını iptal ettiler. Şimdi de o boşalttıkları kiralık daireyi bulamadılar. Bulsalar bile aynı fiyata bulamadılar 1.5-2 katı fiyat ile karşı karşıya kaldılar” şeklinde konuştu.

Mersin’de ağırlıkla Yenişehir, Mezitli gibi üniversiteye yakın kesimlerde yoğun bir kira artışı olduğunu vurgulayan Canpolat, “Mersin’in 4 ilçesinde de kademeli bir kira artışı oldu. Yüzde 20-30-40-60-70 oranlarında. Ağırlıklı artış Mezitli ve Yenişehir ilçesinde ve MEÜ’ye yakın bölgelerde oldu” ifadelerini kullandı.

 

“BUGÜN 2 BİN LİRA OLAN KİRALAR SENEYE 3 BİN,3 BİN 500 LİRA”

1/1000 ve 1/5000’lik imar planlarının hayata geçirilememesi nedeniyle yeni inşaatların yapılamadığına dikkat çeken Canpolat şunları söyledi: “Açık ve net söyleyeyim, Mersin’de 1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planları Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından hayata geçirilip inşaatların kazması vurulmadığı müddetçe öğrencilerimizin ve tayin ile gelen memurlarımızın durumu çok kötü. Bu rakamlar böyle devam etsin çok açık ve net söyleyeyim bugün 2 bin lira olan kira seneye 3 bin, 3 bin 500 liradır. Çünkü ciddi bir konut sıkıntısı yaşıyoruz.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA