YANGIN ALANLARINDA GENÇLEŞTİRME TESPİTLERİ TAMAMLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANGIN ALANLARINDA GENÇLEŞTİRME TESPİTLERİ TAMAMLANDI


 

Mersin'in Aydıncık, Silifke, Gülnar ve Bozyazı ilçelerindeki orman yangınlarında zarar gören alanlardaki gençleştirme tespitlerinin tamamlandığı bildirildi.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Silvikültür Şube Müdürü Hakan Keleş ve Şube Mühendisi Ferhat Kaya, işletme müdürleri ve işletme şefleri ile birlikte Gülnar, Silifke ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlükleri sınırlarında çıkan orman yangınlarında yanan alanların yeniden ormanlaştırılması için arazi incelemesi yaptı. İncelemelerde, çoğunlukla kızılçam ormanlarının yandığı, bunun yanı sıra makilik alanlarda meşe, sandal, keçiboynuzu, tespih ağacı, sakız ağacı gibi türlerin de yanmış olduğu tespit edildi.

Yanan alanlardaki ağaçların gelişim çağları, ağaçların ve kozalakların yanma derecesi, toprak yapısı ve meyil durumları dikkate alınarak, tabi gençleştirme veya yapay gençleştirme (tohum ekimi, fidan dikimi, canlandırma kesimi) metotlarının kullanılacağı bildirildi. (İha)

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA