HDK’DAN DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİNE ÇAĞRI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDK’DAN DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİNE ÇAĞRI


 

Mersin’de Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenecek etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Halkların Demokratik Kongresi Mersin Meclisi (HDK) Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Özgecan Barış Meydanı’nda düzenlenecek etkinliğe vatandaşların katılmasını talep etti.

Halkların Demokratik Kongresi Mersin Meclisi adına açıklama yapan HDK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Selahattin Güvenç, “İnsanlık tarihi binlerce yıldır sürdürdüğü yaşamının belki de en karanlık dönemini bugünlerde yaşıyor. Son yüzyıla 2. Dünya Savaşı sığdıran egemenler, bugün adı konulmamış bir Üçüncü Dünya Savaşını insanlığa yaşatmaktadır” dedi.

Son 10 yıldır başta Ortadoğu coğrafyası olmak üzere dünyanın neredeyse her noktasında savaş ve çatışmaların milyonlarca insanın yaşamını kaybetmesine, milyonlarca insanın yurtlarından zorla yerinden edilmesine sebep olduğunu vurgulayan Güvenç, ”Kadınların köle pazarlarında satıldığı, çocukların bombalarla parçalandığı, mültecilerin ırkçılığa maruz kaldığı, faşizmin tüm nefretiyle farklı renklere saldırdığı bir çağa tanıklık etmenin utancını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TEK YOL ONURLU BARIŞ”

Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da ve daha birçok yerde devam eden bu karanlığın ülkemizde de ağırlığını hissettirdiğini anlatan Güvenç, “Emekçilerin sofralarından, halkın kursağından kesilen lokmalar silahlara ve savaşa yatırılmaktadır. Egemenler saraylarında iktidarlarım yaşatmak için halkm yoksul evlatlarına savaşı, savaşmayı dayatmaktadır. Bizler biliyoruz ki bu savaşlar halkların savaşı değil egemenlerin savaşıdır. Bizler biliyoruz ki bu savaşlar kadınların savaşı değil erkek egemen anlayışın savaşlarıdır. Bizler biliyoruz ki bu savaş emekçilerin savaşı değil patronların, sermayedarların savaşıdır. Savaşa verilecek tek kuruşumuz, kurban edilecek tek canımız yoktur artık. Mezopotamya'nın kadim topraklarında, Ortadoğu'nun tarihi coğrafyasında ve tüm Dünya da artık yeni bir yaşamın inşa edilmesi kaçınılmazdır. Yeni yaşam'ın geçtiği tek yol ise onurlu bir barıştır. Biliyoruz ki; hep birlikte olursak barışı getirebiliriz. İnanıyoruz ki; bu karanlıktan hep birlikte çıkacağız” ifadelerini kullandı.

 

“BARIŞTAN ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ”

Güvenç şunları kaydetti: “Yüreği emekten, barıştan, demokrasiden yana atan herkesi çok ses, tek yürek olarak I Eylül'de dünyanın her yerinde sokakta olacak barış savunucularına selamlarımızı, sevgilerimizi, dayanışma duygularımızı iletmek, yüreklerimizi yüreklerinin yanlarına koymak, seslerine ses katmak için Emek ve Demokrasi Platformu'nun Mersin'de saat: 18:00'da Özgecan Aslan Barış Meydanında düzenleyeceği basın açıklamasına barıştan ve özgürlükten yana olan herkesi davet ediyoruz.”  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA