GÖÇÜ KENT YARARINA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN PROTOKOL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖÇÜ KENT YARARINA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN PROTOKOL


 

Mersin Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERGÖÇ) ile Mersin Valiliği Göç İdaresi arasında, göçün kente etkilerinin araştırılarak, kent yararına politikalar üretilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Mersin Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İl Göç İdaresi ile Mersin’de göç ile ilgili bütün konularda kurumlar arası bilgi alışverişi sağlamayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı. MERGÖÇ Müdürü Doç. Dr. Esra Dik ve Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday tarafından imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilecek projelerden elde edilecek bilgiler ışığında, MERGÖÇ’ün uzman akademik ekibi yapacağı kapsamlı araştırma ve analizler ile göçün etkilerini kent yararına dönüştürecek politika önerileri sunacak.

İmzalanan protokol ile “Mersin’de Bulunan Yabancı Girişimcilerin Kent Ekonomisine Katkısı ve Geleceğe Dönük Girişim ve İstihdam Alanlarının Belirlenmesi” adındaki ilk proje ise hayata geçirildi. Törende, projenin yürütücüsü Dr. Nuran Coşkun da yabancı uyrukluların kent ekonomisine olan etkilerini analiz eden çalışmanın ilk bulgularını paylaştı.

Proje ekibinde İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, İl Göç Uzmanı Kemal Doğru, MERGÖÇ Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, MERGÖÇ Koordinatörü Kandemir Atçeken, Dr. Nuran Coşkun ve Arş. Gör. Muhammed Erkam Doğru yer alıyor.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA