BALKAN MÜZİĞİNİN EFSANE İSMİ GORAN BREGOVİÇ MERSİN’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALKAN MÜZİĞİNİN EFSANE İSMİ GORAN BREGOVİÇ MERSİN’DE


 

Besteleri ve Çingeneler Zamanı gibi ünlü film müzikleriyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sevilen Goran Bregoviç 19. Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında 02 Ekim’de Mersinli sanatseverlerle buluşacak.

Haber Merkezi

 

Besteleri ve Çingeneler Zamanı gibi ünlü film müzikleriyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sevilen Goran Bregoviç 19. Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında Mersin’e gelecek. Bregoviç konseri 19. Uluslararası  Müzik Festivali’nin tek ücretli etkinliği olacak. Etkinlik 02 Ekim 2021 Cumartesi saat: 20.00’de Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.  Sanatçı, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Diyarbakır’da konserler vermiş, şarkıları ise Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu tarafından Türkçe sözlerle seslendirildi.

Özellikle Çingeler Zamanı adlı film müziğiyle Avrupa’da dezavantajlı bir halkın (Çingenelerin) sesi olan sanatçı, “Kızların ağıtlar düzerken Bosna yaylalarında”, sözleriyle başlayan Ederlezi şarkısıyla da Bosna’nın acılarına değinerek efsaneleşmiş, gönüllere taht kurdu. 16 yaşındayken klasik keman eğitimini bırakarak Yugoslavya'nın en başarılı gruplarından sayılan Bijelo Dugme (Beyaz Düğme) adında bir rock grubu kuran Bregoviç, ilk sinema müziğini 1978'de Mica Milosevic'in Nije Nego  filmiyle yaptı. Yönetmen Emir Kusturica’nın filmlerine yaptığı müziklerle adından söz ettirerek dünyaca bir ünlenen sanatçı, 1988’de dilimize Çingeneler Zamanı olarak çevrilen Dom Za Vesanje, 1993'de Arizona Dream, 1995'de Cannes Film Festival'i En İyi Film Ödülünü kazanan Underground, gibi filmlerin müziklerine imza attı.  Ülkemizde, Atatürk’ün hayatının anlatıldığı “Mustafa” filminin de müziğini yapan Bregovic, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Diyarbakır’da konserler gerçekleştirdi; eserlerinden bazıları, Sezen Aksu, ve Candan Erçetin gibi Türk müzisyenler tarafından Türkçe sözlerle seslendirildi.

Mersin’de ilk kez konser verecek olan Goran Bregoviç konserinin biletlerinin www.merfest.org.tr adresinden online temin edinilebileceği bildirildi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA