YANGIN BÖLGELERİNDE YARALAR SARILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANGIN BÖLGELERİNDE YARALAR SARILIYOR


 

Hasar tespitlerinin tamamlandığı Mersin’de ki yangın bölgelerinde yaralar sarılırken, çiftçinin desteklerle ayağa kaldırılması planlanıyor.

GİZEM EKİCİ

 

Yanan ormanlar ve tarım arazileri ile zarar gören çiftçilerin yaralarının sarılması adına çalışmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş ile birlikte Mersin’i ziyaret ettiler.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürvekili Mustafa Nevzat Zayim ile birlikte Mersin Valiliği, İl Müdürlüğü ve Ulusal Turunçgil Konseyi ziyaretlerinin ardından, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Ziraat Odası Başkanları, kurum müdürleri ve yangından zarar gören mahalle muhtarlarının katılımlarıyla Silifke Sanayi ve Ticaret Odasında gerçekleştirilen toplantıda yangın bölgesiyle ilgili rehabilitasyon ve proje çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

Bakanlık olarak bölgede zarar görmüş ilgili projelere ilişkin muhtarların ve ilgili kurumların yanan orman alanlarına ve zarar görmüş tarım alanlarına ait iyileştirme konusunda sunulan teklif ve görüşleri değerlendirildi.

 

HASAR TESPİTLERİ TAMAMLANDI

Ayrıca yangın bölgelerinde “Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi” da çalışmaları devam ediyor. Orman yangınlarından zarar gören alanlarda bitkisel ve hayvansal üretimin kısa sürede tekrar başlaması ve üreticilere sürdürülebilir gelir kaynakları oluşturulabilmesi için hayata geçecek proje kapsamında, Mersin’de tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje ve Yatırım Yönetimi Daire Başkanı Gökmen Batmaz, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ergin Çilali, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Küçükbaş Destekleme Sorumlusu Bilgehan Özen’in katılımlarıyla; İl Müdürlüğü ve Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantılar ile Aydıncık ve Silifke İlçe Müdürlerimize ve teknik personellere projenin tanıtımı yapıldı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mustafa Nevzat Zayim, kentte yürütülen projeler ile yangından zarar gören üreticiler ile ilgili olarak bir sunum yaparak, yangından etkilenen mahallelerdeki hasar tespitlerinin tamamlandığını ve hasar tespitlerinin cumhurbaşkanlığına ve bakanlığa gönderdiklerini belirtti.

Zayim ayrıca Entegre Tarımsal Kalkınma Projelerinin yangından zarar gören Aydıncık ve Silifke ilçelerdeki mahallelerdeki yangın mağduru üreticilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak projelerin hazırlanacağını ve bu projelerin bakanlıkça değerlendirilmesinden sonra yangından zarar gören üreticilere önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Dapa sonra heyet Aydıncık ve Silifke İlçelerinde orman yangını çıkan mahallelerde muhtarlara ve üreticilere projeyi anlatarak bilgiler verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA