BARBAROS, 14 EYLÜL’DE MERSİN’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARBAROS, 14 EYLÜL’DE MERSİN’DE


 

Haber Merkezi

 

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, pek çok dilden (Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Portekizce, Arapça, Rusça)  seslendirdiği şarkılarıyla dinleyicilerinin gönlüne taht kuran ünlü şarkıcı Barbaros’u Mersinli müzikseverlerle buluşturuyor. Efruze’nin konuk sanatçı olarak yer alacağı konser, 14 Eylül 2021 Salı saat: 20.00’de Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabı’nda ücretsiz olarak yer alacak. Konserde, dünya müzikallerinden caz standartlarına, napolitenlerden Fransız chansonlarına ve klasikleşmiş Türkçe şarkılara uzanan geniş bir repertuar seslendirilecek.

 

Barbaros Büyükakkan: İstanbul'da doğan sanatçı, Saint Benoit Fransız Koleji, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan Bölümü'nden mezun oldu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Gazeteciliği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Haldun Dormen'in "müzikal workshop"larına katıldı. Kariyerine Grup Rapsodi ile İstanbul'un seçkin mekânlarında sahne performansları ve televizyon programları ile başladı. Aynı zamanda Barış Manço, Leman Sam, Harun Kolçak, Nükhet Duru gibi isimlere albüm kayıtlarında ve konserlerinde geri vokal yaptı. Discovery Channel ve bazı reklam filmlerinin jingle seslendirmelerini yaptı. 

2002- 2005 yılları arasında Rumeli Hisarı, Aya Irini, AKM ve Cemal Reşit Rey'de Galatasaray Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu "Dünya Müzikalleri" gösterilerinde solist olarak görev aldı. 2005 Temmuz ayında, İtalyan tenor Alessandro Safina ve Ferhat Göçer'le Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verdi. 2006’da İtalyan tenor Alessandro Safina, İtalyan tenor Patrizio Buanne ve Ferhat Göçer'le Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verdi. 2009 yılında Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş" adlı müzikalde başrol oynadı. Yurtdışında gerçekleşen Cumhuriyet Balosu’nun solisti olarak Fransa’ya davet edildi. Paris’te gerçekleşen konser, Avrupa basını ve davetlilerden büyük ilgi gördü. 2010 yılının Ekim ayında Sony Music'ten kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkaran Barbaros, 2011 yılında TRT tarihinde ilk kez yapılan müzik ödüllerinde, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” seçildi. "Hayırdır" isimli ikinci albümünün ardından 2012 yılında “Borcun Var” isimli teklisini yayınladı. 2019’un yaz aylarında Akra Caz Festivali’nde sahne alan Barbaros, Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Symphonic Project ile 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin açılış konserini gerçekleştirdi. Antalyalıların büyük ilgi gösterdiği konserde Barbaros, dünya müzikallerinden caz standartlarına, Napoliten’lerden Fransız chanson’larına ve klasikleşmiş Türkçe şarkılara uzanan geniş bir repertuvar seslendirdi. Barbaros, 4. Bodrum Caz Festivalinde “A Touch of Jazz” projesi ile Sabri Tuluğ Tırpan ile birlikte Bodrum’da dinleyenlere unutulmaz bir caz akşamı yaşattı. Karantina döneminde 90’ların unutulmaz şarkısı “Derbeder” teklisini yayınlayan Barbaros, Pandeminin başlangıcında Instagram canlı yayınları ile de dünyaca ünlü isimlerle birlikte evlerimize konuk oldu. Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Yunanca konuşabilen Barbaros, bu dillere ek olarak Portekizce, İspanyolca, Arapça, Rusça ve de yüzlerce Türkçe şarkıların yer aldığı geniş bir repertuvarı seslendirdiği sahne performanslarına devam ediyor. Efruze: Müzik hayatına piyano çalarak başlayan Efruze, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü Piyano ve Viyola bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Bölümü’ne girerek yüksek dereceyle mezun oldu. Henüz konservatuvar öğrencisiyken, Saraydan Kız Kaçırma Operası’nda ilk başrolü olan Blonde’yi oynadı. Cemal Reşit Rey’in Deli Dolu Opereti’nde Marlene, Selman Ada’nın Aşk-ı Memnu Operası’nda Bihter, Orhan Şallıel’in Kuva-i Milliye Operası’nda Nilüfer rollerini oynadı.  Mine Mucur’un bestelediği “Sevmek Zamanı” isimli şarkı ile 1996 yılında Eurovision Türkiye finallerine katıldı. Oyunculuk kariyeri boyunca “Anadolu Kaplanı”, “Sıla”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Eşref saati”, “Doktorlar” ve “Hicran Yarası” dizilerinde yer aldı. Ömer Vargı’nın yönettiği, Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu ve İsmail Hacıoğlu’nun başrollerini oynadığı sinema filmi “Kabadayı”da rol aldı.

Senfonik İlahiler, Rumeli Türküleri, Bahar Konserleri ve Yılbaşı Konserleri gibi birçok etkinlikte yer aldı. Yunus Emre Oratoryosu, Carmina Burana’yı birçok açılışta seslendirdi. Konservatuvardan mezun olduktan sonra Köln Konservatuvarı’nda Alman repertuvarı üzerine çalışmalar yapan Efruze, aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin solistlik sınavını kazanarak sırasıyla Pergolesi’nin Hanım Olan Hizmetçi Operası’nda Serpina, Puccini’nin Madam Butterfly Operası’nda Kate, Mozart’ın Sihirli Flüt Operası’nda Papagena, Selman Ada’nın Ali Baba Kırk Haramiler Operası’nda Nurcihan, Oz Büyücüsü Müzikali’nde Doroti, Bernstein’ın West Side Müzikali’nde Maria, Puccini’nin La Rondine Operası’nda Lisette, rollerini oynadı. Üç sezon boyunca Carl Orff’un Carmina Burana eserinde soprano partisini seslendirdi. Bursa, İstanbul, Hacettepe, İstanbul Üniversitesi ve Kent Orkestralarıyla konserler veren sanatçı, kurucusu olduğu ve 13 yıl boyunca sahne aldığı Artistanbul Orkestrasıyla, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan’da konserler verdi ve yüzlerce sahne etkinliğine imza attı. Efruze, Klasik Türk Sanat Müziği albümü “Assolist” ile merkezi Avrupa’da bulunan ve tüm dünyadan gelen albümlerin jüri oylaması ile değerlendirildiği “World Music Chart Europe (WMCE)” Top 40 listesinde 15. sıraya yükseldi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA