AİLE HEKİMLERİNDEN İSTİFA RESTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AİLE HEKİMLERİNDEN İSTİFA RESTİ!


 

1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimleri Yönetmeliği nedeniyle ülke genelinde son iki günde 850 aile hekimi istifa dilekçesi hazırladı. Mersin’den de çok sayıda hekimin istifa dilekçesi hazırladığı öğrenilirken, aile hekimleri 27 Ağustos’ta ikinci defa iş bırakma eylemi yapacak. Ayrıca Mersin’de aile hekimlerinin miting yapma talebinin Mersin Valiliğinin izin engeline takıldığı öğrenildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’na (AHEF) adeta istifa yağıyor. 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimleri Yönetmeliği nedeniyle ülke genelinde son iki günde 850 aile hekimi istifa dilekçesi hazırladı. AHEF’te toplanan dilekçeleri yönetmeliğin düzeltilmemesi halinde bakanlığa iletecek olan aile hekimlerinin sayısının her geçen gün arttığı öğrenildi. Türkiye genelinden dilekçe yağan AHEF’e yaklaşık 630 aile hekiminin bulunduğu Mersin genelinden de çok sayıda aile hekiminin istifa dilekçesi gönderdiği gelen bilgiler arasında.

 

İKİNCİ KEZ İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAKLAR

Öte yandan özveri ile çalışmaya devam ederken sürekli yeni iş yükleri eklenen ancak buna karşılık kesintileri artırılan aile hekimleri yönetmeliğin düzeltilmesi için 27 Ağustos 2021 Cuma günü (yarın) ikinci kez iş bırakma eylemi yapacak.

İlk eylemlerini 16 Ağustos’ta yapan aile hekimlerine bu defa desteğin daha çok olması bekleniyor.

 

MİTİNG VALİLİK İZNİNE TAKILDI

Ayrıca konuyla ilgili bir de miting yapmak isteyen ancak Mersin Aile Hekimleri Derneği’nin (MAHDER), Mersin Valiliği’nin izin engeline takıldığı öğrenildi. Günler öncesinden başvurmasına rağmen 28 Ağustos 2021 tarihinde yapmak istediği miting için hala izin alamayan dernek, ileri bir tarihte de olsa miting yapmakta kararlı. 

 

“SESLERİN EKULAK VERİN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimleri Yönetmeliği nedeniyle iki günde 850 aile hekiminin istifa dilekçesi hazırladığını söyledi. İlgezdi, “Yakında aile sağlığı merkezlerinde çalışacak hekim bulamayacağız” dedi ve Sağlık Bakanlığı’nı yarın ikinci kez iş bırakacak aile hekimlerinin itirazlarına kulak vermeye çağırdı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA