HAKARETTE VAR, MECLİS’TE YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAKARETTE VAR, MECLİS’TE YOK


 

Seçim bölgesinde polise hakaret eden AKP’li Yılmaz, sıra Meclis çalışmalarına gelince ortadan kayboluyor. Yılmaz, üç yıldır hiç kanun teklifi ve önerge vermedi.

Haber Merkezi

 

Birgün Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek’in haberine göre seçim bölgesi Mersin’de, aracını durduran trafik polisine ettiği hakaretler, sosyal medya üzerinden paylaşılan videolarla ortaya çıkan AKP’li Zeynep Gül Yılmaz’ın TBMM karnesi “kırık.” Yılmaz, Meclis’e yasama faaliyetleri için katılmıyor. Oylamalar dışında aktif görev yapmayan Yılmaz, bu yıl TBMM Genel Kurulu’ndaki yaptığı tek konuşmada kullandığı “Kanırta kanırta” sözleriyle tanınıyor.

 

“2018 YILINDA GÖREVE BAŞLADIĞI TBMM’DE BUGÜNE KADAR HİÇ KANUN TEKLİFİ HAZIRLAMADI”

Trafik kontrolü yapan polis memuruna yönelik tavrı ve küfür içeren sözleri ile gündeme gelen AKP’li Yılmaz, 2018 yılında göreve başladığı TBMM’de bugüne kadar hiç kanun teklifi hazırlamadı. Hiçbir konuda soru, genel görüşme ve araştırma önergesi de bulunmayan Yılmaz, komisyonlarda da bu yıl hiç söz almadı. Anayasa Komisyonu Katip Üyesi olan Yılmaz, üç yılda ise sadece altı kez komisyon toplantılarında söz aldı. İlk konuşmasını 12 Ekim 2019’da yapan Yılmaz, son konuşmasını ise 3 Kasım 2020’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdi.

AKP’nin hukukçu isimleri arasında yer alan Zeynep Gül Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda ise daha da pasif. İlk imza sahibi olduğu hiçbir kanun teklifi bulunmayan ve kanunlarla ilgili tartışmalara da katılmayan Yılmaz, Genel Kurul’da bu yıl sadece bir kez söz aldı. HDP’li Rıdvan Turan’ın Mersinli seçmenler hakkında söylediklerine karşı çıkan Yılmaz, kendisine ayrılan kısa sürede yine tartışma çıkardı. Yılmaz, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, şu sözleri kullandı: “Mahalle mahalle, sokak sokak, karış karış dolaşıp vatandaşa dokunuyor, derdini dinliyoruz. Siz Mezitli'den öteye, batıya geçebildiniz mi bugüne kadar? Merkez ilçelerde bile yoksunuz. Geçen hafta Kiremithane Mahallesi cumartesi pazarını ziyaret ettim. Size oy veren seçmen diyor ki, ‘Oy verdik, bir daha göremedik.’ Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi'ni aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz Büyükşehri de alacağız. Çırpınışlarınız boşuna, vatandaş gerçek yüzünüzü gördü artık.” Polis ekiplerine dönük hakaretleri belgelenen AKP’li Yılmaz, kendisini savundu. Polislerin maskesiz olduğunu ve yasalara aykırı hareketler sergilediklerini öne sürdü.Tepkilerin ardından Gül Yılmaz katıldığı programda "milletimizden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA