YAKIŞMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAKIŞMADI


 

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın içinde bulunduğu aracı durduran trafik polislerine ‘şerefsiz, çemkirme’ diye hakaret etmesi gündeme bomba düştü. Daha önce TBMM’de “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta Büyükşehri alacağız” şeklindeki sözleri nedeniyle büyük eleştiri alan AKP’li kadın vekilin hakaret içeren bu ifadeleri de tepkiye neden oldu.

Hediye Eroğlu

  

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın kendisini durduran trafik polislerine yönelik ‘şerefsiz, çemkiriyorsun, içeri tükürük geliyor’ şeklindeki hakaret sözleri kamuoyunda büyük tepki çekti. Kadın milletvekili ile yaşanan diyalog uygulama sırasında polislerin kullandığı yaka kamerasına yansırken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kamera görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak iki polisin bu olaydan sonra açığa alındığını duyurdu. Mersin Valiliği’nden de polisler hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Zeynep Gül Yılmaz ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada hukuksuz bir muameleye maruz kaldığını iddia etti.

“POLİSLER AÇIĞA ALINMIŞ”

Mersin’de 18 Temmuz’da 2 trafik polisi AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durdurdukları gerekçesiyle açığa alınmıştı. Polislerin açığa alındığını geçtiğimiz günlerde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medyada duyurmuştu. Bu defa o polislerle milletvekili arasında yaşanan ve polisin yaka kamerasına yansıyan diyalog ortaya çıktı. 

Görüntüleri CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabından paylaştı. Başarır, geçtiğimiz 18 Temmuz’da AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını Çeşmeli otoban çıkışında durduran polis memurlarının açığa alındığını daha önce kamuoyuyla paylaştığını ifade ederek “Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, Mersin Erdemli’de bir polis uygulamasında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gelen ihbar üzerine kimlik sordukları için iki polisimize hakaret etmişti.  O gün bunu gündeme getirmiştim. Ancak bu durumu AKP Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yalanlamıştı. Bugün sizlerle paylaşacağım videoda, utanç görüntülerini göreceksiniz. AKP’nin gerçek yüzünü göreceksiniz” dedi.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI

 

Başarır'ın paylaştığı videoda, Zeynep Gül Yılmaz’ı taşıyan otomobil otoyolda ihbar edildiği gerekçesiyle polisler tarafından Çeşmeli ışıklarda durduruluyor.Polis memurları AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın içinde bulunduğu aracı Çeşmeli ışıklarında durdurarak durumu merkeze bildiriyor.

Polis memuru milletvekiline; Plakanız otoyolda durmadığınız için ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor” diye bilgi veriyor.

Milletvekili kimlik kartını gösteren Yılmaz ise bunun kendi sorunu olmadığını ifade ederken, polis memuru ise bizimde sorunumuz Allah korusun bir saldırı olabilir” şeklinde cevap veriyor.

“İÇERİ ÇEMKİRİYORSUN UZAKLAŞ”

Bu sırada Yılmaz polis memuruna; “Uzaklaş bak içeri çemkiriyorsun ya tükürük geliyor içeriye uzaklaş. Kim ihbar ediyor benim arabamı?” diyerek polis memurunun adını ve kimin ihbar ettiğini soruyor.

Polis memurunun ekiplerin ihbar ettiğini söylemesi üzerine Yılmaz, “Ekiplere tükürürüm ya böyle terbiyesizlik mi olur. Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikte uğraşıyorum ben” diyerek hakaretlerde bulunması üzerine polis memuru aracın milletvekili aracı olarak çıkmadığını ifade ediyor.

Yılmaz ise bu benim sorunum mu? Terbiyesiz diyerek hakaretlerini sürdürüyor. Araç şöförü ise milletvekili araç kartını gösteriyor.

Polis memuru ise bilgi vereceğim bir saniye küfür etmeyin hakaret etmeyin lütfen şeklinde sözlerini sürdürüyor ve yaşananlarla ilgili haber merkezine bilgi veriyor. Milletvekilinin şoförü ise polis memurlarından kimlik soruyor.

BU GÖRÜNTÜLERDEN UTANMAYACAK MISINIZ?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yaşananların utanılacak boyutta olduğunu söyledi. “Üzülerek söylüyorum, AKP’li bir milletvekili Türk Polisi’ne ‘şerefsiz’ kelimesini kullanıyor, ‘arabamdan uzak dur, tükürüklerin geliyor’ diyerek aşağılıyor” diyen Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi. Başarır, “Bu görüntülerden utanmayacak mısınız? Bu sözleri herhangi bir başka partiden bir milletvekili söyleseydi, dünyayı yıkmıştınız, milliyetçilik dersleri vermiştiniz. Yandaş basınınız, trolleriniz linç etmişti. Bakalım şerefli Türk Polisine şerefsiz diyen bu milletvekili için bakalım ne yapacaksınız?” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz 18 Temmuz’da AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını Çeşmeli otoban çıkışında durduran polis memurlarının açığa alındığını daha önce kamuoyuyla paylaştığını ifade eden CHP’li Başarır şunları söyledi: “Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, Mersin Erdemli’de bir polis uygulamasında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gelen ihbar üzerine kimlik sordukları için iki polisimize hakaret etmişti.  O gün bunu gündeme getirmiştim. Ancak bu durumu AKP Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yalanlamıştı” dedi.

VALİLİK: MEMURLAR YASAK MEVZUATIN DIŞINA ÇIKTI

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımının olayı çarpıttığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu olayda Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları trafik kanununun 71. maddesi g bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tesbit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.”

“PARTİNİN İL BAŞKANI GİBİ TARAFLI VALİ İSTEMİYORUZ”

Ali Mahir Başarır, Valiliğin açıklaması üzerine sosyal medya üzerinden yeniden görüntülü bir açıklama yayınladı. Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun 2 polisin açığa alınması ile ilgili açıklama yaparak milletvekili haklı gördüğünü anlatan Başarır, şunları söyledi: “Geçiş üstünlüğü varmış. Milletvekili bekletilmiş. O yüzden polisler açığa alınmış. Vali Bey sen Mersin’in Valisisin. Sen 1 milyon 850 bin insanın Valisisin. Sen benimde Valimsin O polisinde Valisisin Abanoz yaylasındaki bir çobanında Valisisin. Ben burada neyi tartışıyorum. Şerefsize bak diyor polise. Bununla ilgili bir cevabın var mı? Kapıma yaklaşma çekil diye hakaret ediyor. Her geldiğimde bu pislikte karşılaşıyorum diyor. Bununla ilgili bir cevabın var mı? Siz nasıl bir Valisiniz? Siz AK Partiyi mi temsil ediyorsunuz? Twitter hesabınıza baktım AK Parti Milletvekillerini takip ediyorsunuz. Toplam 24 kişi. Cumhurbaşkanı, Bakanları takip ediyorsunuz. Bir tek milletvekilini bir tek CHP’li belediye başkanını takip etmiyorsunuz. Bu kadar mı tarafsınız? Bir kez daha söylüyorum siz Mersin’e yakışmıyorsunuz. Mersin’de böyle bir Vali istemiyoruz. Ya Mersin’in Valisi olun, Ya da tayin isteyin veya istifa edin. Biz taraflı, partinin il başkanı gibi davranın bir Vali istemiyoruz. İstiyoruz ki il başkanları, ilçe başkanları, ya da milletvekilleri açıklama yapmadılar siz açıklama yaptınız. 22 yıllık mesai arkadaşlarınız polisleri savunup onların haklarını savunun milletvekilini değil.”

“KEŞKE ADINIZ GİBİ MUHTEREM OLABİLSEYDİNİZ”

Twitter hesabından CHP’li Başarır’a cevap veren İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’yi de sert dille eleştiren CHP’li Başarır şu sözleri dile getirdi:

“Keşke adınız gibi muhterem olabilseydiniz. Bir polise ‘şerefsiz’ kelimesi kullanılıyor ancak sen bana hakaret ediyorsun. İftira attığımı söylüyorsun. O polisler 22 yıl bu devlete hizmet vermiş. Senin gibi atanmamış. Bana iftira atacağına o milletvekilinden hesap sor, validen hesap sor, o emniyet müdüründen hesap sor. Şerefsiz kelimesi için söylenecek sözünüz yok mu? Pislik kelimesi için söylenecek sözünüz yok mu? Allah göstermesin bu sözleri bir muhalefet partisi milletvekili söyleseydi neler yapardınız, ne tweetler atardınız. Artık biraz edep, ahlak bir parça utanmanız olsun.”

 

ZEYNEP GÜL YILMAZ: HUKUKSUZ MUAMELEYE MARUZ KALDIM

AKP'li Zeynep Gül Yılmaz, olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi.Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum" dedi.

MERSİN VALİSİ DÜNYA GÜNDEMİNDE

Öte yandan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın polise yönelik hakaret sözleri ve polisler yerine vekili savunan Mersin Valisi Ali İhsan Su dünya gündeminde yer aydı.

İngiliz BBC, Rus Sputnik gelişmeyi dünyaya duyurdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA