SURİYELİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EĞİTİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EĞİTİM


 

Mersin’de, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Suriyeli sağlık personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan proje kapsamında 150 Suriyeli sağlıkçı, 5 gün sürecek eğitimlere katılacak. Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) ‘Türkiye’deki Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İnsana Yakışır İş Projesi’ kapsamında gerçekleştirilecek eğitimlerin ilki başladı.

Sağlık Bakanlığı ve ILO, Mersin’de bir ilke imza attı. Mersin İl Sağlık müdürlüğünün ev sahipliğinde, kentte Göçmen Sağlığı Merkezinde çalışan 150 Suriyeli sağlık personeli için iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri başladı. Bir otelde 23-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlere, doktor, ebe, hemşire ve diğer Suriyeli sağlık çalışanları katılacak.

“PROJE, ÜLKEMİZDE İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIMAKTADIR”

Mersin İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, eğitimlerin ilk gününe katılarak, Suriyeli sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Ceviz, ILO tarafından yürütülen ‘Türkiye’de Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İnsana Yakışır İş Fırsatları Projesi’ kapsamında bir araya geldiklerini söyledi. Ceviz, “Bu proje de ülkemizde ilk olma özelliği taşımaktadır. Verilen bu eğitimlerin müdürlüğümüz bünyesinde çalışan katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği alanında farkındalık ve katkı sağlayacağı inancındayım” dedi.

“EŞİT ŞARTLARDA ÇALIŞMALARINI SAĞLAMIŞ OLUYORUZ”

Projeyle ilgili bilgi veren Mersin İl Sağlık Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Biriminde görevli Dr. Ali Koray Kenziman, “Sağlık Bakanlığı ile ILO’nun bu alanda yaptığı ilk çalışma oldu. Şu an için ilimizde Göçmen Sağlığı Merkezinde çalışan 150 Suriyeli sağlık personeli var. Uluslararası belirlenen standartlara uygun şekilde eğitimleri tamamlanmış olacak. Bu eğitimlerimiz 5 gün sürecek. 15’erli gruplar halinde sosyal mesafe ve hijyen kuralları da göz önünde tutularak yarım gün eğitim alacaklar” ifadelerini kullandı.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA