TARIM DESTEKLEMELERİ ÇOK GÜLÜNÇ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIM DESTEKLEMELERİ ÇOK GÜLÜNÇ


 

Mersinli çiftçi tarım desteği olarak dönüme verilen 16 TL mazot desteğini gülünç buluyor. Çiftçi tarım desteği yerine girdi fiyatlarının düşürülmesini istiyor.

Hediye Eroğlu

Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz üretim maliyetlerinin yüksek olmasının çiftçinin belini büktüğünü söyledi. Gazetemize üretici sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, çiftçinin sorunlarının saymakla bitmeyeceğini ifade ediyor. Siyasetçilerin kendilerine yönelik ziyaretlerinde en çok bu konuyu sorduğunu anlatan Yılmaz, “Çiftçinin en önemli sorunu üretim maliyetleri çok yüksek. Bu yıl ürün fiyatları ile alakalı biraz rahatız fakat girdi maliyetlerimiz, üretim maliyetlerimiz çok yüksek. Bugün aldığımız bir ürünün fiyatı yarın değişiyor. Hemde önemli derecede değişiyor. Geçenlerde arkadaşlarımız zirai ilaç fiyatları ile alakalı bir araştırma yaptılar. Bizim kullandığımız ürünler son 6 ayda yüzde 60-70 zamlanmış. Dolayısıyla ürünlerimizi iyi fiyattan değerlendirsek bile bu hiç durmadan artan maliyetler bizi oldukça sıkıntıya sokuyor” şeklinde konuştu.

“GİRDİ FİYATLARINI DÜŞÜRÜN”

Üreticiye tarım desteği olarak dönüme 16 TL mazot desteği verildiğini vurgulayan Yılmaz, “Bu çok gülünç. Biz destek değil ürünümüzün pazarlaması konusunda ellerini taşın altına koymalarını istiyoruz. İhracata destek verilsin istiyoruz. Girdi fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Göz taşı geçen sene 460 TL idi bu sene 1100 TL olmuş. Bu fiyatların bu kadar yükselmesine akıl sır erdiremiyoruz. Girdi fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz” dedi.

 “TARIM ALANLARI İMARA AÇILMASIN”

 Tarım alanlarının imara açılma çalışmalarına tepki gösteren Yılmaz, “Mersin Ziraat Odası olarak tarım alanlarımızın imara, yapılanmaya açılmasına hiçbir zaman gönlümüz razı değil buna karşıyız. Bizim varlık sebebimiz tarım. Verimli topraklarımızın imara açılması beton bloklara dönüştürülmesine asla tamam demeyiz ama bizim bir yaptırımımız yok biz sadece tepkimizi dile getiririz. Zaman zaman kamuoyu baskısı oluşturup engel oluyoruz. Aynı yönde çalışmaya devam edeceğiz. Verim tarım topraklarımızın imara açılmasına göz  yumamayız” ifadelerini kullandı.

Limon hasadının başladığını bu yıl narenciyede bir sıkıntı gözükmediğini ifade eden Yılmaz, Ağustos ayındayız. Sıcakların artması nedeniyle bir sıkıntı olabiliyor. Aşırı sıcaklar meyve dökümüne neden oluyor. İnşaallah böyle bir şey yaşamayız” şeklinde konuştu.

Aydıncık ve Silifke’deki yangınla ilgili hasar tespit çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi: “Genel Başkanımız buraya gelerek hasar tespit çalışmalarına katılacak. Genel Merkezimiz yangından zarar görenler için yardım kampanyası başlatmış durumda. Zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması yapıldıktan sonra nasıl bir yardım yapılacağına karar verilecek. Örtü altı seralar zarar gördü çok şükür seraların içi boştu. Tesislerimiz zarar gördü. Sulama sistemi zarar gördü. Genel Merkezimizin başlattığı yardım kampanyası yaralara merhem olacaktır.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA