| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

“TÜRKİYE'DE AVCILIK YASAKLANMALI”

 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, 2021-2022 yılı av sezonunun 21 Ağustos 2021 tarihinde başlaması sebebiyle yapmış olduğu yazılı açıklamasında, avcılığın ekosistemimize ve hayvan haklarına yöneltilmiş bir tehdit olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de avcılığın tamamen yasaklanması gerektiğini belirtti.

 

“İNSANOĞLU EKOSİSTEMDEN ELİNİ ÇEKMELİ”

Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “ 21 Ağustos tarihi itibariyle başlayan, 2021-2022 yılı av sezonu sebebiyle, Mersin Barosu ve Hayvan Hakları Komisyonu olarak kamuoyuna bildirmek isteriz ki; avcılık, ekosistemimize ve hayvan haklarına yöneltilmiş bir tehdittir. Avın ekolojik dengenin sağlanmasına yardımcı olduğu yönündeki savlar ise gerçekçilikten uzak, insanı tüm canlıların üstünde gören bir görüşün ürünüdür. İnsanoğlunun ekosistemi düzenleme ve tesis etme gibi bir yetkisi de görevi de yoktur.

Merkez Av Komisyonu, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından hassas tür ilan edilen üveyik, elmabaş patka gibi türlerin dahi avlanmasına izin vermektedir.  İnsanoğlunun doğrudan ya da dolaylı olarak doğaya müdahalesi, bugün itibariyle ‘iklim krizi’ adı altında birçok felakete sebep olmaktadır. İnsanoğlu ekosistemden elini çekmeli, Türkiye'de avcılık tamamen yasaklanmalıdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA