“VEKİLLİKTEN İSTİFA ETMELİ VE YARGILANMALIDIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VEKİLLİKTEN İSTİFA ETMELİ VE YARGILANMALIDIR”


 

Haber Merkezi

 

Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Karış, polise hakaret eden AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'a tepki gösterdi.

 

AKP’Lİ YILMAZ’DAN POLİSE HAKARET

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, 18 Temmuz tarihinde aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği iddia edildi hemen akabinde ise olay görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde AKP'li Yılmaz'ın görevini yapan polis memuruna "Ekibine tükürürüm" dediği, ismini istediği polis memuruna "Şerefsiz, pislik" gibi hakaretler savurduğu görüldü. Polis memuru ise bu olaydan sonra açığa alınmış, vekil Zeynep Gül Yılmaz ise olayı yalanlamıştı. Konuyla ilgili valilikten de açıklama geldi.

 

VALİLİK AKP’Lİ VEKİLİN ARKASINDA DURDU

 

Valilikten yapılan açıklamada “O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tespit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

 

AKP’Lİ YILMAZ TAKTİRİ MİLLETE BIRAKTI

Olayların üzerine polise hakaret eden AKP'li Zeynep Gül Yılmaz yeni bir açıklama yaparak "Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi. Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum." dedi.

 

“UTANÇ VERİCİ”

AKP’li vekil ile polis arasındaki diyaloga bir tepki de Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Karış’tan geldi. Başkan Karış, “Adalet ve Kalkınma Partisi, ülkemizin baş tacı ettiği bütün değerleri ayaklar altına almış ve yalnızca çıkarları için kullanmıştır. AKP hem dini hem milli duyguları sömürmeye ve bundan oy devşirmeye çalışmaktan başka bir iş yapmamaktadır. İşine gelince benim polisim benim mehmedim diyen AKP’lilerden birisi egosuna yenik düşmüş ve görevini yapmaya çalışan bir polise hakaret etmiştir. Ne yazık ki polisimize hakaret eden bu hanımefendi bizim kentimizde vekillik yapmakta ve sözüm ona milleti temsil etmektedir. Utanç verici!” dedi.

 

“TÜRK POLİSİ YÜZÜNE TÜKÜRÜLECEK BİR TEŞKİLAT MIDIR?”

Valiliğin açıklamasına da değinen Gelecek Partili Karış, “Valiliğimizden de yapılan açıklamada görüyoruz ki valilik AKP’li vekilin arkasında durmaktadır. Olayın gerçekleşme biçimi doğru da olabilir. Ancak polisin hata yapması bir vekilin ona hakaret etmesini mi gerektirir. Türk polisi yüzüne tükürülecek bir teşkilat mıdır? Türk polisi ‘şerefsiz’ hakaretini hak edecek ne yapmıştır? Bu sözleri kullanan bir terör örgütü değil, bir terör örgütü yandaşı değil. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz! Bu hanımefendi yine açıklama yaparak taktiri bir de millete bırakmış. Pes doğrusu. Taktir bellidir. İstifa etmeniz ve polise hakaret eden herkes gibi yargılanmanız gerekmektedir. Türk polisine kimse hakaret edemez!” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA