ÖZDEMİR: “TALİBAN ŞİDDETİNE SESSİZ KALMAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZDEMİR: “TALİBAN ŞİDDETİNE SESSİZ KALMAYIN”


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesinin ardından başta kadın ve çocuklar olmak üzere Afgan halkının karşı karşıya kaldığı insan hakları ihlaline dikkat çekerek, “Dünyaya sesleniyoruz. Afganistan’da Taliban şiddetine sessiz kalmayın” çağrısı yaptı.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesiyle başta kadın ve kız çocukları olmak üzere, insan hak ve özgürlüklerinin tehdit altına girdiğine dikkat Özdemir, “Afganistanlı kadınların ve kız çocuklarının şeriat kanunları adı altında insanlık dışı cezai uygulamalara maruz kalarak karanlık günlere dönüleceği endişesini yaşamaktayız. Taliban tarafından kız çocukların ve bekâr kadınların askerlere teslim edilmesi yönünde talimat verilmesi, onların bedenleri ve yaşam hakları üzerinde ciddi tehdit oluşturduğunu apaçık göstermektedir” dedi.  

 

“ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARININ ÖNEMLİ OLDUĞU BİR KEZ DAHA ANLAŞILMIŞTIR”               

“Afganistan’da yaşananların , laiklik ve cumhuriyetin kazanımlarının ülkemiz için ne kadar değerli olduğunu ortaya koymuştur” diyen Özdemir şunları kaydetti: “Laiklik yoksa demokrasi de yoktur, kişi hak ve özgürlükler de yoktur. Taliban yönetimindeki karanlık tablo, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkılmasının,  yaşam hakkı ile kişi hak ve özgürlüklerin korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dünyaya sesleniyoruz! Afganistanlı kadınların ve Afgan halkının çaresizliğine seyirci kalmayın.  Taliban şiddetine sessiz kalmayın. Onlar için güvenli alan oluşturulmalı, dünya ülkeleri Afganistanlı kadınların ve çocuklarının yaşam haklarının güvence altına alınması için birlik olmalıdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA