“SEFALET TEKLİFİNİ KABUL ETMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SEFALET TEKLİFİNİ KABUL ETMİYORUZ”


 

KESK’in “İnsanca bir yaşam, demokratik, grevli toplu sözleşme için mücadeleyi büyütüyoruz” şiarıyla bugün Ankara’da düzenleyeceği eylem öncesi Batman’dan başlattığı yürüyüş kolu Mersin’e gelerek “Hükümetin Açlık ve Güvencesizlik Teklifini Kabul Etmiyoruz” diye haykırdı.

Hediye Eroğlu

 

Kamu Emekçileri Sendikası’nın Edirne ve Batman’dan Ankara’da bugün buluşmak üzere başlatmış oldukları yürüyüş kolu Mersine geldi. İçinde KESK EŞ Genel Başkanı Şükran Kablan’ın da bulunduğu yürüyüş kolunu Özgür Çocuk Parkı’nda Mersin KESK üyeleri karşıladı. Burada yapılan eylemde “İnsanca bir yaşam, grevli toplu sözleşme için mücadeleyi birlikte yürütüyoruz” şeklinde pankart açıldı. KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay yaptığı açıklamada, “Hükümetin açlık ve güvencesizlik teklifini kabul etmiyoruz. Yetkinin asıl sahibi 5,5 milyon kamu emekçisini ve emekliyi göreve çağırıyoruz” dedi.

 

“ZOR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Ülkenin alın teri ile geçim savaşı veren milyonları olarak zor bir süreçten geçtiklerini anlatan Özbay, “Ülkeyi yönetenler yıllardır “Büyümede rekor kırdık”  dediler.  “Dünya bizi kıskanıyor” dediler.  Ama büyüdüğünü söyledikleri Türkiye’de bizim payımıza sadece ;  yıllardır çocukların bile inanmadığı TÜİK enflasyonuna bağlanmış düşük maaşlar, sefalet ücretleri düştü. Çalışanların neredeyse yarısının asgari ücrete mahkum edildiği,  ucuz emek cennetine çevrilmiş bir ülke düştü.  Üretime değil, borçlanmaya, betonlaşmaya dayalı insan ve doğa düşmanı model her gün daha yıkıcı hale geldi. Kamucu anlayışta, sosyal devlette koskoca gedikler açıldı. Bunun bedelini de söndürülemeyen yangınlarla,  her gün bir yerde ortaya çıkan sellerle, felaketlerle hepimiz ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“DALGA GEÇİLMİŞTİR”

“Sermaye yanlısı, emek karşıtı bu zihniyet 3,5 milyon kamu emekçisini, 2 milyon kamu emeklisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine de aynen yansımıştır” diyen Özbay, “Siyasal iktidar 12 Ağustos’ta Çalışma Bakanı tarafından yapılan teklifle aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleyle açıkça dalga geçilmiştir. Buradan tekrar altını çiziyoruz.  Yaşadığımız kayıpları görmeyen, sadece hedeflenen resmi enflasyon rakamlarına indirgenen bu teklifin adı “Toplu Sözleşme Teklifi” değildir. Açlık sınırının 3 bin, yoksulluk sınırının 9 bin 500 TL’yi bulduğu, yaşanan gerçek hayat pahalılığının %40’ı aştığı koşullarda aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleye yapılan bu teklifin adı Sefalet, Yoksulluk, Güvencesizlik Teklifidir. Dolayısıyla hiç kimsenin ve hiçbir konfederasyonun  bu teklife değer yükleme çabasına girmeye, “maaş artışlarının üzerine bir, iki puan ilave edilirse çözülür” yaklaşımı sergilemeye, kamu emekçilerinden gizli kapalı kapılar ardında pazarlıklar yürütmeye, kamu emekçilerinin temel hiçbir sorununu çözmeyen teklifleri kabul etmeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

 

“ORTAK SORUNLAR İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ”

Karanlık tablodan tek çıkış yolunun yetkinin asıl sahipleri olan kamu emekçilerinin ve emekliklerinin ortak sorunları için bir araya gelmesinden geçtiğini anlatan Özbay, “Maaşlarımızın insanca yaşamaya yetecek bir seviyeye çekilmesi için özellikle pandemi döneminde maaşlarımızda yaşadığımız reel erimenin giderilmesi, kamu emekçilerinin yıllardır yaşadığı gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesi,emekli olduğumuzda maaşlarımızın yarı yarıya düşmesine yol açan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, farklı adlar altında güvencesiz istihdam edilenlerin kadrolu-güvenceli istihdama geçirilmesi, 4/C’li 4/B’liler” olarak bilinen kamu emekçilerinin ek ödeme, emeklilik gibi temel sorunlarının çözümü, sayıları yüz bini aşan Yardımcı Hizmetler Sınıfının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA