MERSİN, AŞIDA MAVİ, VAKA SAYISINDA KIPKIRMIZI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, AŞIDA MAVİ, VAKA SAYISINDA KIPKIRMIZI


 

Aşılamada sarı kategoriye yükselen Mersin vaka sayılarındaki artışla tedirgin etti. Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin olarak yüzbinde 350 oranını en kötü zamanda bile görmediklerini söyledi. Aşı rakamlarının da gerçeği yansıtmadığını söyleyen Antmen “2 doz aşı yaptıranların sayısı yüzde 50 bile değil” dedi.

Serkan TULTAK

 

Mersin aşılamada gösterdiği başarıyı vaka sayılarına yansıtamadı. Aşılamada mavi kategoriye geçen Mersin, vaka sayılarında ise yüksek riskli iller arasında kalmaya devam etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, 7-13 Ağustos 2021 tarihlerini kapsayan haftalık vaka tablosunda Mersin 100 binde 350.18 oranı ile dikkat çekti. Komşu Antalya'da yüzbinde 47, İzmir'de 49 olan vaka sayısı 7-13 Ağustos haftasında Mersin'de yüzbinde 350' ye çıktı.

Aşı ve vaka oranlarını değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Aşı rakamları için yüzde 75’i aşılandı yazıyor. Bu doğru bir rakam değil. Çift doz aşı yapılan insan sayısı daha yüzde 50 bile değil bu çok önemli. O yüzden toplumsal bağışıklıktan çok çok uzağız. Aşı yapılmayan, eksik aşı yapılan çok fazla sayıda insan var” dedi.

 

“ÖNLEMLERİN GEVŞETİLMESİ NEDENİYBE BU NORMAL”

Turizme yönelik olarak önlemlerin gevşetilmesi nedeniyle bunun çok normal olduğunu anlatan Antmen, “Geçen hafta Mersin için günlük vaka sayısı 750 demiştik. Bu hafta yaptığımız hesaplamalarda bin hastaya denk geliyor. Haftalık 7 bin civarı vaka var. Bu çok fazla. Bu vakaların içinde aşılılarda vardır ama onlar hafif geçiriyor. Bir kere Akdeniz Bölgesinde çok yüksek rakama sahibiz. Güneydoğuyu çıkarırsan onlardan hemen sonra geliyoruz”şeklinde konuştu.

 

MİLYONFEST’E YÜZLERCE KİŞİ KATILMIŞ HEPSİ MASKESİZ

Geçen hafta Erdemli Kocahasanlı’da yapılan Milyonfest’e yüzlerce kişinin maskesiz katıldığını öne süren Antmen, “Hiç önlem alınmamış. Hiçbir tedbir, denetim yok. Bu nedenle bu rakam sürpriz değil. Şaşırmıyoruz. Sağlık Bakanı şaşırıyor mu? Bilmiyorum. Bu asla sürpriz değil. Haftalardır bayramdan sonrası zehir olmasın diye uyarıyoruz” dedi.

Aşılamanın yavaş gittiğini belirten Anmtmen “Rakamlarla oynayarak, rakamları büyük göstererek… Mesela yüzde 75’i nasıl buluyorlar. Tüm aşıları topluyorlar nüfusun 18 yaş üstüne bölüyorlar. Böyle hesap olmaz. 2 doz aşılılar ne kadar, yüzde kaç? Ben yanlış bilmiyorsam iki doz aşı olanlar 1 milyonu daha bulmadı. Bu şehrin yaklaşık 2 milyon nüfusu var. Nüfusun yüzde 50’si bile aşılanmamış. Aşı rakamlarına çok güvenmemek gerekir” ifadelerini kullandı.

 

“OKULLAR AÇILSIN AMA ÖNLEM ALINSIN”

Okullar açılması gerektiğini ancak önlem alınmasının şart olduğunu vurgulayan Antmen, “15 yaş çocuklara aşı meselesi yeni başladı. Daha çok aile randevu bile alamıyor. Çocukların yüzde 80-90’ı aşısız gidecek okula. 30-40 kişilik sınıflarda eğitim görecek ise çocuklar olmaz. Ayarlama bir düzenleme yapmanız lazım. 2’li eğitime geçmeniz lazım. İkili eğitim derken sınıfın yarısı öğleden önce yarısı öğleden sonra gibi bir şey yapmanız lazım. Personel, öğretmen buna yeter mi? Temizliği kaldırabilecek misiniz? Aşılamayı ne kadar hızlı yapacaksınız?. Özellikle öğrenciler dışında Milli Eğitim çalışanlarını ne kadar aşıladınız bunlar çok önemli şeyler. Bunlar sağlanmadan açılması yanlış olur.” şeklinde konuştu.  

 

“EN KÖTÜ GÜNDE BİLE YÜZBİNDE 350’Yİ GÖRMEDİK”

Mersin olarak yüzbinde 350 oranını en kötü zamanda bile görmediklerini ifade eden Antmen şunları söyledi: “En kötü zamanda bile yüzbinde 200 olmadık biz şimdi 350. Bu çok kötü bir rakam. Sağlık Bakanlığı bunun farkında değil. Doğal olarak vatandaş ta farkında değil. Şu anda Türkiye bir pandemi varmış gibi yönetilmiyor. Toplumsal bir önlem alınmamış. Vatandaş ta herhalde gelip beni bulmaz diye düşünüyor. Salgını yönetemiyoruz. Vatandaşta keyfe keder gidiyor.”

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA